Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Het belang van vitaminen voor een gezond lichaam.

Iedereen kent uiteraard het belang van vitaminen. Vitaminen zijn namelijk noodzakelijk om het lichaam goed te kunnen laten functioneren. Daarom is het ook van enorm groot belang dat wij mensen dag in, dag uit genoeg vitaminen tot ons nemen. Hier schuilt echter het probleem, aangezien men vandaag de dag een steeds drukker leven begint te krijgen/ te creëren voor zichzelf, glipt het eten van wat fruit of buiten in de zon zitten/ lopen er nog weleens tussendoor.

Hier was voorheen vrij weinig aan te doen, maar de afgelopen jaren zijn een ander verhaal. Zo is het namelijk al enkele jaren mogelijk om vitaminepillen te verkrijgen, zo kunt u bijvoorbeeld een pilletje met vitamine d of vitamine b 12 kopen. Dit is voor veel mensen ook aan te raden, aangezien een tekort aan vitaminen kan lijden tot ernstige gevolgen. Neem bijvoorbeeld een tekort aan vitamine b12. Allereerst zullen wij eerst kijken naar de eigenschappen van vitamine b12. Vitamine b12 is wateroplosbaar en het lichaam heeft altijd een (kleine) voorraad tot haar beschikking. In de meeste gevallen is deze voorraad voldoende voor zo’n 3 tot soms wel 10 jaar. Echter raadt de voorraad, indien deze niet wordt aangevuld, uiteindelijk een keer op. Als de voorraad aan vitamine b12 op is, dan zal de bloedwaarde van het lichaam geleidelijk aan dalen. Dit resulteert uiteindelijk in een tekort (in dit geval een tekort aan vitamine b12). Een tekort ontstaat uiteraard niet van de een op de andere dag, maar is ook niet zomaar even opgelost.

De enige manier voor de mens om vitamine b12 tot zich te nemen, is door middel van voedsel die deze vitamine bevat. De enige voedingssoorten die vitamine b12 bevatten zijn, vlees, vis, eieren en zuivel. U voelt het nu waarschijnlijk al aankomen, maar voor de vegetariërs onder ons is de kans op een tekort aan vitamine b12 dus aanzienlijk groter dan voor de mensen die wel dierlijke producten nuttigen.

Voor meer informatie over vitaminesupplementen of voor het aanschaffen hiervan, bezoek dan de website van Topvitamins.

http://www.topvitamins.nl