Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Hoe voorkom je gele tanden?

Witte tanden zijn in de loop der jaren een steeds prominenter schoonheidsideaal geworden in West-Europa. Niet alleen hebben witte tanden ‘sympathie’ als connotatie, maar ook kunnen witte tanden je zelfvertrouwen vergroten. Je zal namelijk merken dat je stralender op de foto staat met een lach op je gezicht en je hoeft je ook niet langer meer zorgen te maken over het gele laagje op je gebit. Het bleken van tanden is om die reden steeds populairder aan het worden. Overweeg je ook om je tanden te bleken of vind jij het taboe? Lees hier meer over het Tanden bleken Rotterdam of Tanden bleken Amsterdam bij Witgebit Nederland!

Om te beginnen is het belangrijk om te weten hoe het kan dat je tanden gelig uitslaan en wat het belang is van tandenpoetsen. De kleur van je tanden wordt beïnvloed door voeding die kleurstoffen bevatten. Hierbij kun je denken aan onder andere rode bietjes, wijn, koffie en thee. De kleurstoffen zullen ervoor zorgen dat het glazuur op je tanden dunner zal worden en dat veroorzaakt het gelige laagje. Tandenpoetsen is daarom cruciaal om het glazuur te laten versterken of je tanden een wittere gloed te geven. Dit is namelijk het gevolg van het verwijderen van het gelige laagje.

Tandenpoetsen kan dus de kleur van je tanden beïnvloeden, maar desondanks kan het zo zijn dat je tanden gelig blijven. In dat geval raadt Witgebit Nederland aan om het bleken van je tanden te overwegen. Hierbij hoef je niet gelijk te denken aan spierwitte tanden, want de behandeling kan ook minder vaak herhaald worden voor een natuurlijker resultaat. Hieruit kan dus opgemaakt worden dat het bleken van tanden geen eenmalige actie is; om je tanden namelijk wit te krijgen is herhaling van de behandeling uiterst belangrijk.

Heb jij nog vragen over het bleken van je tanden of zou je graag meer informatie willen over het tandenbleken? Raadpleeg dan de website van Witgebit Nederland en neem contact op!

https://witgebitnederland.nl/