Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Voor de eerste keer nachtvissen

Overdag je karpers is natuurlijk hartstikke leuk, maar juist de nachtelijke uren kunnen heel succesvol zijn om karper te vangen. Wel vraagt het karpervissen in de nacht extra voorbereiding. Hieronder geven we enkele tips waarop te letten. 

 

Veiligheid

Veiligheid staat voorop! Met veiligheid wordt onder andere bedoeld dat je rekening houdt met de buurt waar je vist. Vissen in de binnenstad of een park met verkeerde bezoekers kunnen een geslaagde vissessie voorkomen. Let dus altijd op meer sociaal veilige plekken en ga bij voorkeur niet alleen vissen. 

Naast de sociale veiligheid moet ook gekeken worden of je slaapdronken niet snel te water gaat. Mocht de oeverzone een stijl talud hebben, dan kan dit snel een nat pak betekenen bij een aanbeet. Plaats dan liever de hengels bovenaan het talud of verkies een locatie waar de kanten niet zo stijl zin. 

 

Verlichting

Een goede lamp of lampen zijn natuurlijk noodzakelijk om ’s nachts te kunnen vissen. Het aanknopen van een boilie of het aanzetten van een haak op je vislijn zijn wel erg lastige taken in een donkere nacht. Ook het controleren van wakers, piepers en vismolen is zonder een lamp slecht te doen. Een zaklamp is hierbij niet zo handig. Hierdoor heb je eigenlijk altijd maar één hand vrij. Verkies hierbij een lamp die zelfstandig kan zijn of een hoofdlamp. Deze attributen maken veel verschil als je in het donker iets probeert op te lossen.

 

Natuur

De natuur staat in de nacht natuurlijk niet stil. In tegendeel. Een groot deel van de natuur komt juist dan tot leven. Dit kan een prachtige (of spannende) ervaring zijn als er opeens een uil over je heenvliegt of de vleermuizen over het water schieten. De vliegende insecten zijn echter minder leuk. Zeker in de vorm van muggen kan het aan sommige wateren echt een plaag zijn. Het insmeren met muggenzalf is daarbij niet altijd de beste keuze. Mocht dit aan het aas komen, dan is de kans op een aanbeet mogelijk een heel stuk kleiner. Voorkom dan ook zo veel als mogelijk blote stukken huid. Zeker enkels en handen worden graag geprikt. 

 

https://www.sportvisgigant.nl/