Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Alle soorten tablethoezen op een rij, welke is voor jou?

We duiken in de wereld van tablet hoezen. Waar je vroeger al blij mocht zijn als er een standaard beschermingshoes tegen het krassen beschikbaar was zijn er tegenwoordig eindeloze soorten en variaties op de ouderwetse tablethoes. In dit overzicht zetten we de meest populaire varianten op een rij. Veel leesplezier! 

Book covers

Book covers beschermen de tablet in zijn geheel tegen zaken zoals krassen (bijvoorbeeld door losse sleutels in je tas) en vuil (zand en andere rommel). Om een book cover te gebruiken klik je de tablet in de hoes en klaar is Kees. Je kan de cover openen als je de tablet gebruikt en sluiten als je de tablet niet meer gebruikt en wil vervoeren. Book covers kunnen volledig afgesloten worden, vaak gebruikt de fabrikant hiervoor een rits. In veel gevallen zitten er extra opberg vakken in de cover waar je dingen in kwijt kan, denk hierbij aan je pinpas, contant geld of andere kleine dingen. Let wel op dat je geen scherpe dingen in de cover bewaard anders bekrast je tablet alsnog!

Sleeves

Sleeves werken net iets eenvoudiger. Hier zitten over het algemeen geen extra opbergvakken in hoewel er uitzonderingen zijn. Op het moment dat je de tablet niet gebruikt open je de sleeve, doe je de tablet erin en sluit je de sleeve weer. Tablet sleeves beschermen je apparaat in elk geval goed tegen krassen. Afhankelijk van het model en de uitvoering zijn er verschillende extra opties zoals waterdichte sleeves. 

Draaibare tablet hoezen

Draaibare tablet hoezen zijn ideaal als je de tablet op een verticaal oppervlak zoals een bureau of tafel wil gebruiken. Afhankelijk van het model en de uitvoering is de tablet in alle hoeken draaibaar. Zo kan je snel en eenvoudig informatie op de tablet delen met iemand anders die ook aan de tafel zit. Daarbij heb je ook nog eens je handen vrij, handig als je een film of serie wil kijken op je tablet maar geen zin hebt om anderhalf uur lang het apparaat vast te houden. 

Hoezen met ingebouwd toetsenbord

Hoezen met ingebouwd toetsenbord zijn ideaal als jij je tablet als laptop vervanger gebruikt. Waar tablets vroeger nog een soort dommere versie van een laptop waren doen ze tegenwoordig niet meer onder voor de meeste laptops op de markt. Zeker nu er tablet hoezen met ingebouwd toetsenbord op de markt zijn. Tenzij je specifieke functies zoals een fysieke externe harde schijf nodig hebt is er voor dagelijks gebruik eigenlijk geen reden meer om nog een laptop te verkiezen boven de tablet. 

Smart covers

Smart cover beschermen niet alleen tegen allerlei schade en vuil maar maken het ook nog eens een stuk makkelijker om de tablet te bedienen. Zo vergrendelt en ontgrendelt de tablet automatisch als je de smart cover sluit of juist weer opent. Daarbij kunnen smart covers afhankelijk van het model en uitvoering op diverse manieren neergezet worden, van helemaal rechtop tot bijna liggen. 

{[externalimage}}