Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Dingen die vervanging nodig hebben

Het leven is een drukke boel. Door deze drukke boel kan het heel goed zijn dat je veel kleine dingen vergeet. Zo ook dingen die aan vervanging toe zijn. Ook al zijn het kleine dingen, als je het laat staan wordt het vaak een groter probleem en verlies je ook meer tijd aan het oplossen van het probleem. Daarom is het belangrijk om goed in de gaten te houden wat nou precies vervangen moet worden, en onder aan is een lijst van de standaard dingen die je kunt verwachten om te vervangen. Dingen waar je misschien niet aan denkt, op een dagelijkste basis.

Het eerste wat je misschien moet vervangen of oppompen zijn je banden. Je banden hebben een bepaalde spanning, maar dit neemt elke maand af. Als het dus al een tijd geleden is dat je je banden hebt laten controleren, is het verstandig om dit even na te kijken, zodat je zeker weet dat je geen risico loop op de weg.

Kozijnen vervangen. Dit klinkt misschien gek, maar veel kozijnen trekken schimmel aan. Dit is niet goed voor de gezondheid. Een kozijn op maat bestellen is zo gedaan. Een kozijn bestellen op maat hoeft ook niet duur te zijn, maar een schimmel probleem kan helaas duurder zijn.

Sponzen en vaatdoeken. Deze dingen trekken meer bacterien aan dan een wc bril. Vergeet dit niet op tijd te vervangen, of de bacteriën lopen straks allemaal op jou. Dat is niet heel lekker, en ook niet heel erg fris.

Je lakens. Er is niet veel te zeggen over lakens behalve: stof, wat dus beestjes aantrekt, huidschilfers en zweetvlekken. Ja, het is beter om het even in de was te gooien.

Je tandenborstel. Veel mensen, net zoals ik, hebben hun tandenborstel veel te lang. Na drie maanden moet je het echt wel vervangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://directeenkozijn.nl