Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

CO2 uitstoten of CO2 opnemen tijdens kerst?

Wanneer het zover is in het jaar, dat je gewoon voelt dat de kersttijd aanbreekt, dan gaan veel families gelijk in beraad over hoe ze het kerstfeest dit jaar zullen gaan inrichten. Als je in de supermarkt loopt dan zie je overal om je heen alweer allemaal eten dat je voor het kerstdiner kan gaan kopen. De kruidnoten en het chocoladeletters zijn de winkel nog niet uit of er liggen al kerstkransjes en kerstwijn in de schappen.

 

Maar goed, als de familie dan besloten heeft in wiens huis het kerstfeest dit jaar wordt gevierd, dan moet je vlug gaan bedenken hoe je je huis wil gaan versieren. Je wil natuurlijk dat het er allemaal helemaal mooi en gezellig uit ziet, dus dat vereist wel wat planning. In de meeste huizen staat de kerstboom toch wel centraal voor kerstmis. Niet omdat een boom midden in je huiskamer nou zo praktisch is, maar simpelweg omdat het een mooie traditie is.

 

Nu zijn er twee soorten kerstbomen waaruit je ook dit jaar weer kan kiezen: neppe kerstbomen en echte kerstbomen. Aan beide soorten bomen kleven voor én nadelen, dus daar moet je goed over na denken voordat je er een koopt. Kunstkerstbomen zijn echte CO2 uitstoters, niet persé in huis maar wel wanneer ze gemaakt worden. Ze worden namelijk gemaakt van plastic, en dat wordt dan weer gemaakt door fossiele brandstoffen te verwerken. In dat proces komt er heel veel CO2 vrij, en dat is natuurlijk niet goed. Een goedkope kunstkerstboom vind je ieder jaar weer bij Xmasdeco, wij zijn gespecialiseerd in kunstkerstbomen.

 

Je kan dus een kunstkerstboom kopen, maar je kan ook gaan voor een echte kerstboom. In tegenstelling tot kunstkerstbomen, zijn echte kerstbomen niet milieuvervuilend. Echt kerstbomen nemen juist CO2 op en zorgen er niet voor dat het uitgestoten wordt. De keuze is dus echt aan jou: neem je een vervuilende kerstboom die jarenlang meegaat of neem je een echte kerstboom waaraan je elk jaar opnieuw weer geld aan moet uitgeven?

https://www.xmasdeco.nl/