Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Zonnepanelen kopen

Iedereen wilt tegenwoordig een steentje bijdrage als het gaat om het milieu. Niemand wilt dat er weer een komeet komt en dat we weer vergaan, zoals bij de Dinosaurs. Iedereen wilt de aarde zo schoon mogelijk houden, omdat we goed voor onze aarde willen zorgen. Na al het doem nieuws is iedereen tien keer voorzichtiger. Lampen worden op tijd uitgedaan, en mensen recyclen, om zo vervuiling te voorkomen. Waarschijnlijk zit jij er aan te denken om beter te zijn voor het milieu. Je bent begonnen met afval scheiden, en je fietst meer in plaats van de auto pakken. Nu denk je dat het waarschijnlijk tijd is voor de volgende stap: zonnepanelen kopen. Want als je jouw energie op een andere manier kan opwekken, dan hoeven er geen fossiele brandstoffen meer worden gebruikt. Toch?

Voordat je opzoekt wat kosten zonnepanelen, zou ik eerst even dit artikel lezen. Natuurlijk, alles klinkt positief aan zonnepanelen en het klinkt als een hele goede investering omdat je geld bespaard. Maar als je echt beter wilt zijn voor het milieu, hebben zonnepanelen geen nut. Zonnepanelen komen niet zomaar uit de natuur. Je kunt ze niet van bomen plukken of uit de grond graven. Ook zonnepanelen worden gemaakt, en hier voor zijn ook stoffen nodig, en drie keer raden: fossiele brandstoffen. Je hoort het goed. Natuurlijk is het zo dat je veel energie bespaart, maar je moet beseffen dat als iedereen op zonnepanelen zou overstappen, de aarde een groot probleem zou hebben.

Het is wel zo dat zonnepanelen dan nog steeds een betere oplossing zijn, omdat ze op lange termijn meer besparen dan het gebruik van gas. Het is niet zo dat zonnepanelen beter zijn voor de natuur, het is gewoon iets minder slecht en levert gewoon iets meer op dan normale elektriciteit. Dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://wijsmanduurzaam.nl