Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Werken bij de gemeente is leuk

Ben je zojuist afgestudeerd en sta je aan de start van je carrière? Kijk dan is rond voor een baan bij de gemeente. Veel gemeentes zijn opzoek naar jongeren die het team komen versterken. De kans is groot dat je slechte dingen over werken bij gemeente gehoord hebt zoals: geen doorgroei mogelijkheden, saaie collega’s en eentonige werk. Toch is dit niet meer waar en zijn dit fabels die al tientallen jaren oud zijn.  In deze blog vertellen we je enkele redenen waarom je bij de gemeente aan de slag moet gaan.

Misschien wel de meest belangrijke reden om aan de slag te gaan bij de gemeente is dat je maatschappelijk betrokken bent. Je kan dus voor de gemeente waarin je woont wat moois betekenen. Een voorbeeld hiervan is hoe mensen wonen en wat voor scholen er beschikbaar zijn. Als medewerker bij de gemeente ben je dus betrokken bij allerlei zaken en zorg je in principe voor de burger.

Werken bij een gemeente betekent, snelle groei. Vaak wordt er gedacht dat er een hiërarchie cultuur heerst maar niks is minder waar. Het is vrij gemakkelijk om door te groeien en kans te maken op verschillende functies. Zoals een manager of specialist.

Binnen een gemeente zijn er heel veel verschillende soorten mensen aanwezig. Collega’s met verschillende achtergronden en niveaus zorgen voor een leuk divers team. Je kunt dus veel van andere mensen leren waardoor je snel je eigen kennis kan ontwikkelen. Het hebben van mensenkennis kan je goed helpen met een functie bij de gemeente. Als je nu overgehaald bent voor een functie bij de gemeente is zeker de moeite waard om een vacature schuldhulpverlening te solliciteren. Wacht niet te lang en stuur vandaag nog een sollicitatie brief naar jouw gemeente.

https://professionalpartners.nl/