Ivonne de koning
Image default
Toerisme

Burgas is een pittoreske stad met parken, winkels en stranden

goedkoopste autovakanties

Burgas, zo’n 20 kilometer van Pomorie, een stad waar we al jaren op rij vakantie vieren. Vanaf de Bulgaarse hoofdstad – ongeveer 380 km.

Het belangrijkste waarvoor we naar de stad zijn gegaan, zijn niet eens de stranden. Ze zijn, net als elders in Bulgarije aan de vrij lange kust van de Zwarte Zee, schoon, breed en goed verzorgd. En dit is niet overdreven. We wilden het beroemde Primorsky-park zien, de winkels bezoeken – de prijzen zijn daar veel lager dan in naburige resorts – en begrijpen waarom de inwoners van Burgas, als geen ander in het land, zo trots zijn op hun geboorteplaats. In andere delen van Bulgarije hoor je dit vaak.

Om de stad beter te leren kennen, was het voor ons belangrijk om niet ver van de centrale wijken een degelijk hotel te vinden. We kozen Opera uit wat werd aangeboden door verschillende portals. Ten eerste werden ze aangetrokken door het oorspronkelijke ontwerp van de gevel en de ligging in een rustige groene omgeving. Ten tweede, de kosten – voor drie nachten kwam 226 leva uit, dat is ongeveer 115 €. En voor drie met ontbijt. Er waren ook andere vergelijkbare opties:

 • Vintage is een goede locatie van het hotel, vlakbij het operagebouw van Burgas. De prijs is betaalbaar;
 • Alyosha – locatie – een van de beste in Burgas, naast het Baba Ganka-plein en het Troikata-plein;
 • Pure City Sense – Het hotel ligt op 1,1 km van de veerbootterminal en op 9 km van de luchthaven van Burgas, aan de Knyaz Boris-straat;
 • Studio Zora – een goedkoop hotel nabij het Troikata-plein;
 • Nova – goedkope appartementen in het stadscentrum, alleen contant te betalen;
 • Chiplakoff – is gevestigd in een Art Nouveau-gebouw in het stadscentrum, een restaurant met een tuin, op 500 meter van het strand;
 • Slivnitsa – budgethotel Slivnitsa, kamer voor twee vanaf 1500 roebel;
 • Mary – in het centrum van Burgas hebben de appartementen een kleine keuken.

Dit is onze selectie van goedkope Burgas Hotels gelegen in het centrum, dicht bij de stranden en attracties van Burgas. Er zijn meer dan driehonderd hotels in Burgas zelf.

Loop langs het centrale plein en de beroemdste straat

Een kenmerk van de stad kan gerust de overvloed aan groen en compactheid worden genoemd – bijna alle meest interessante plekken bevinden zich in de buurt. Het is beter om uw kennismaking met het gezellige Burgas te beginnen met “Troikat” – een plein niet ver van het Opera hotel. Het eerste dat hier opvalt is een hoge sokkel met daarop een monument voor Alyosha, een Russische soldaat.

We werden verrast door twee totaal verschillende gebouwen die naast elkaar stonden – “Helikon” en Econt Express. Het eerste oude gebouw is een boekhandel. Het tweede ultramoderne gebouw is het kantoor van een bekend Bulgaars logistiek bedrijf.

Dan begint “Aleksandrovska”. Maar we dachten van niet. Bijna alle eerste verdiepingen van huizen aan weerszijden van de Aleksandrovski zijn winkels en kleine cafés. Wat de straat nog meer trekt, zijn de vele banken en fonteinen. ‘S Avonds heerst hier zonder overdrijving een magische sfeer – bonte lichten gaan aan en de hele straat wordt elegant en feestelijk. Bovendien zijn dit niet alleen lantaarns (ze lijken misschien op Arbat-exemplaren), maar ook lampen die in het trottoir zijn gemonteerd.

In Burgas zijn we erin geslaagd om twee cafés in Aleksandrovsk te bezoeken – Pizza & Duner Sezam en Sweet and Salty. De naam van het eerste etablissement spreekt voor zich. En het tweede café is een gezellige en goedkope patisserie. De cake en cakes erin zullen niet alleen de zoetekauw aanspreken. Overigens is het vermeldenswaard dat er aan het begin van de straat een favoriet van toeristen “McDonald’s” is. Maar degenen die geen fan zijn van fastfood, kunnen kiezen uit een van de goedkope cafés, bars of restaurants:

 • “Tony”,
 • “Giani”,
 • Barcelona,
 • Gelukkig gelukkig),
 • “Etno”,
 • “Oceaan”,
 • Hogo’s.

De lijst bevat die plaatsen die op de een of andere manier werden aangetrokken toen we de informatie over de drankgelegenheden van de stad zorgvuldig bestudeerden.

Pittoreske boulevard van Burgas

Voor degenen die nog nooit in Burgas zijn geweest, zegt de naam Aleko Bogoridi weinig. Toeristen die de stad minstens één keer hebben bezocht, zijn zich terdege bewust van deze pittoreske boulevard, die in de zomer verandert in één gigantisch straatcafé. Het begint vanaf het Svoboda-plein, gelegen in Aleksandrovsk. De winkels in deze straat verkopen alles zoals een warenhuis: lederwaren, pakken en dameskleding, de nieuwste smartphones, sportaccessoires en nog veel meer. Er is ook Niche Maniche, een kinderkledingwinkel.

Dijk en zee van Burgas

Aleko Bogoridi biedt gemakkelijke toegang tot de plaatselijke stranden. De boulevard gaat gewoon soepel over in Primorsky Park, en vanaf daar hoef je alleen maar naar beneden – en nu zijn we aan de kust. We hoorden van onze vrienden over de Burgasbaai, dat door de zeehaven het water erin vuil is. We dachten van niet. Het water kan natuurlijk niet azuurblauw of turkoois worden genoemd, maar het is redelijk schoon om in te zwemmen. Bronnen geven verschillende gegevens over de lengte van de kust. Meestal schrijven ze over een strook zandstranden van 5 kilometer. Het belangrijkste is dat alles hier goed is geregeld – ligstoelen, netheid, volleybalvelden (we zagen er een vol met jonge spelers), parasols. Het centrale deel, dat zich ongeveer 2 km uitstrekt, is vrij breed – tot 100 meter.

Wat moet je zeker bezoeken in Burgas?

Elke volwassen inwoner van de stad, als je het hem vraagt, zal je zeker aanraden om de “Mòrskaya Hradun” te bezoeken. Zo indrukwekkend klinkt de naam van een populair park. Deze plek is echt te vergelijken met een stad. Zijn “bezit” is 60 hectare groen gebied. Seaside Park verrast met een verscheidenheid aan entertainment:

In Burgas kun je bijna alles vinden waar iemand naar op zoek is voor een rustig, veilig en interessant leven en dezelfde rust. Dankzij Primorsky en andere parken, een pittoreske baai, groene boulevards en straten van de centrale wijken, een veelvoud aan winkels en cafés, is Burgas een plek geworden waar natuur, mensen en architectuur in harmonie leven.

Degenen die hier op vakantie gaan, moeten niet vergeten dat dit geen typisch resort is met hoge prijzen en een massa meertalige toeristen. Allereerst is Burgas geschikt voor reizigers die een tijdje weg willen blijven van de vervelende drukte, ook al zijn ze onder de mensen.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html