Ivonne de koning
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van hybride thuiswerken

Hybride thuiswerken: twee woorden waar we drie jaar geleden nog nooit van gehoord hadden. Maar sinds de coronapandemie is alles anders en maken veel werknemers en werkgevers gebruik van het hybride thuiswerken. En dat is niet negatief: veel mensen ervaren het hybride thuiswerken juist als erg positief. Waarom? Dat lees je in deze blog!

 

Hogere productiviteit

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hybride werken, een hogere productiviteit halen op het werk. En wanneer je de redeneringen leest, is dat ook wel logisch. Wanneer jij thuis werkt, ben je vaak geconcentreerder. Je hebt namelijk geen last van lawaai, groepsconversaties of collega’s die uitgebreid de weekendplannen komen doornemen. Daarom ligt de netto-werktijd van thuiswerken bij de meeste werknemers vaak hoger dan bij het traditioneel werken op kantoor. 

 

Je bent gelukkiger

Ook blijkt dat de afwisseling van thuiswerken en werken op kantoor mensen gelukkiger kan maken. Mensen kunnen hun eigen tijd indelen, waardoor ze privé en werkleven beter kunnen scheiden en inplannen. Zo is er opeens tijd om overdag een uurtje te sporten, boodschappen te doen of een andere activiteit uit te voeren. Dit kun je op een later tijdstip weer compenseren met werken. Je bent namelijk veel flexibeler geworden en kunt daarom effectiever met de tijd omgaan. Ook vervalt de reistijd, duren online vergaderingen over het algemeen korter en heb je dus een hogere werkproductiviteit. Kortom, medewerkers zitten vaak beter in hun vel en dat komt ten goede van het werkgeluk. 

 

Duurzamer werken

Tot slot is hybride werken ook duurzamer. Mensen maken minder gebruik van de auto en er ontstaan minder files in de ochtend- en avonduren. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor jezelf. Je bespaart tijd en sluit minder vermoeid de werkdag af. Duurzaamheid heeft dus niet alleen betrekking op het milieu, maar ook op het welzijn van de mens. En iedere baas wil toch dat zijn medewerkers gelukkig en tevreden zijn?  

 

Succes met Think4

Wil jij zorgen dat jouw hybride thuiswerkplek aan alle eisen voldoet? Schakel dan de hulp van Think4 in! Het op orde hebben van de juiste IT-materialen is namelijk erg belangrijk. Alleen dan kun je succesvol en verantwoord werken vanuit huis. Met de IT oplossingen van Think4 maak jij jouw thuiswerkplek helemaal ‘workproof’!

 

https://www.think4.nl/