Ivonne de koning
Image default
Bedrijven

Hoe gebruik je verlichting om je huis te decoreren?

Verlichting is een essentieel onderdeel, zoals alle competente ontwerpers weten. Het is een essentiële factor in elk interieurontwerp. Dimmers of LED panelen of ouderwetse doe-het-zelf verlichting kunnen een saaie ruimte opfleuren. Het kan een vleugje elegantie toevoegen en de sfeer van een heel huis verbeteren. Onthoud dat het is als het maken van een kunstwerk als het gaat om het verlichten van je huis. De sleutel is om echt te begrijpen met wat voor soort licht je te maken hebt.

Kies eerst het gewenste lichteffect

Maak bij de planning een lichtplan voor elke ruimte op basis van de functie van de ruimte. Kroonluchters geven zowel omgevingslicht als voorbeelden van historische schoonheid en elegantie. Ze kunnen alleen of in paren in de eetkamer of zelfs in de badkamer worden opgehangen. Je kunt schakelaars ook vervangen door dimmers om snel een groot effect te hebben. Met dimmers in toiletten of eetkamers kunt u de verlichting veranderen in een meer wenselijke sfeer en extra dynamische interieurs genereren. Strips van milieuvriendelijke lichtgevende diodes, ook wel LED verlichting genoemd, kunnen ook worden gebruikt. Ze zijn aanpasbaar en worden gebruikt om architecturale elementen in verschillende tinten te benadrukken. Onderkastverlichting of onderbouw rand op keukeneilanden kunnen allemaal profiteren van dergelijke lichtmodules. Ze kunnen u ook helpen te zien waar u op het trappenhuis stapt.

Hele snelle handleidingen

Ze zeggen dat het de kunst is om te leren met wat voor soort licht je werkt. Dan zou je de volgende tips moeten leren om genoemd te worden. De eerste is dat sfeerverlichting van inbouw plafond armaturen een rustige of heldere sfeer creëert. Ondertussen accentueren accentverlichting zoals spoor verlichting of clip-on verlichting de texturen en schilderijen of andere decors. Taakverlichting daarentegen richt de schijnwerpers op een specifiek gebied, zoals het aanrecht of bureau. Merk ook op dat indirecte verlichting wordt geleverd door decoratieve wandkandelaars en andere wandarmaturen. Onthoud ook dat boekenplanken en schoorsteenmantels baat hebben bij kleine accent lampen. Die zijn soms uitgerust met led-lampen. Fakkels of staande lampen met een opwaartse gloed zijn ondertussen een aanrader voor je leeshoek of kamer om de hoeken te verlevendigen. Het voegt ook extra licht toe aan een sombere kamer.