Ivonne de koning
Image default
Woning en Tuin

Meteen een sedumtray kopen?

Op zoek naar een sedumtray?

Bent u op zoek naar een bedrijf waar u een sedumtray kunt kopen? NatureGreen is dé groendak specialist voor al uw sedumtrays en sedummatten. Dit zijn de meest voorkomende groendaksystemen, die ideaal zijn wanneer u een extensief sedumdak wilt laten leggen op een kleine oppervlakte. Een extensief groen dak is een dak waar niet veel op gelopen wordt en waar voornamelijk kleinere plantjes op worden geplaatst, in plaats van struiken, bomen of bloembedden. Daardoor zijn deze daken zeer geschikt voor particulieren die een sedumdak willen op bijvoorbeeld hun schuur, garage of aanbouw. Wanneer u het dak zelf wilt leggen, zijn sedumtrays een ideale keuze.

Sedumtray versus een sedummat

Bij NatureGreen verkopen we naast sedumtrays ook sedummatten. Het verschil tussen deze twee systemen zit hem in de wijze van aanleg. Een sedumtray wordt bezorgd als een kant-en-klaar pakket, wat u zo op het gewenste dak kunt schuiven. De trays zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven of te klikken en hoeven over het algemeen niet meer op maat te worden gesneden. Sedummatten daarentegen bestaan uit verschillende opbouwlagen, zoals de substraatlaag en drainagemat, en zult u misschien nog wel zelf op maat moeten snijden. De matten zijn nog steeds zelf aan te leggen, maar een sedumtray is toch een stuk makkelijker, zeker voor daken met weinig obstakels!

Waarom een groen dak?

Groen daken brengen veel voordelen met zich mee, die met name te maken hebben met hun bijdrage de lokale biodiversiteit, lagere omgevingstemperatuur en opslag van regenwater. Daarnaast voegen ze ook waarde toe aan uw eigen woning. Zo zorgen ze bijvoorbeeld voor een extra isolatielaag, waardoor uw energierekening lager uitvalt. Ook is de laag plantjes brandafwerend, verlengt deze de levensduur van uw dak en verhoogt deze de meerwaarde van uw huis! Een huis met sedumdak oogt namelijk duurzamer én mooier.

NatureGreen voor al uw sedumtrays!

Wilt u meteen een sedumtray bestellen? Ga dan gauw naar de website van NatureGreen! Wij bieden twee soorten sedumtrays aan: Lichtgewicht Trays en Sedum Cassettes. Beiden zijn ideaal voor kleine oppervlaktes en zo door u zelf aan te leggen. De lichtgewicht trays hebben een verzadigd gewicht van 45 kilogram per vierkante meter, de cassettes een gewicht van 85 kilogram per m2. De lichtgewicht trays zijn daardoor zeer geschikt voor daken met een lagere draagkracht. Weet u niet zeker welke sedumtray u moet kiezen? De adviseurs van NatureGreen helpen u graag. Neem dus gauw contact met ons op!