Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Zomerse problemen

Zeker nu de aarde aan het opwarmen is kan het in de zomer enorm warm worden. Overdag is dit voor velen wel gewenst, maar vooral wanneer je ’s avonds probeert te gaan slapen kan dat lastig zijn als het warm is. Het kan benauwd aanvoelen en vooral in combinatie met een deken kan het enorm warm worden. Daarnaast maken muggen het vaak niet makkelijker. Als je het raam zomaar open zet dan weet je zeker dat je wordt lek gestoken in je slaap.

Je kunt, wanneer je het eerste probleem uit de weg wilt gaan, overwegen een ventilator aan te schaffen. De ventilator zal ervoor zorgen dat er luchtcirculatie op gang komt, waardoor het voelt alsof het koeler is dan het werkelijk is. Het zorgt dus niet voor koude lucht, maar het zorgt ervoor dat de lucht die zich al in de kamer bevindt koel aan voelt. Ook op financieel gebied is een ventilator veel aantrekkelijker dan een aircosysteem zal zijn. Dat komt omdat niet alleen de installatie maar ook de airco zelf gewoon ontzettend prijzig is. Zo zal de ventilator dus een betere oplossing zijn. Je kunt ventilatoren vinden in verschillende soorten en maten, en dus ook in verschillende prijsklassen.

Je zou het probleem van de muggen natuurlijk tegen kunnen gaan door een hor te kopen, maar dan loop je weer het risico dat je deze niet altijd naar beneden kunt doen. Je zou dus een klamboe aan kunnen schaffen. Op deze manier kun je met een gerust hart het raam een stukje open zetten om wat frisse lucht binnen te kunnen krijgen. Erg praktisch kun je de klamboe niet noemen, maar het is in ieder geval een fijnere oplossing dan die vervelende, pijnlijke, jeukende muggenbulten of wanneer je stikt van de hitte in je eigen kamer en/of huis.

http://www.shopvoorgezondheid.nl