Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Zoektocht naar buitenspeelgoed

Heeft u kinderen en spelen zij graag buiten? Bent u voor hen opzoek naar het beste buitenspeelgoed? Dan is de kans groot dat je bijna verdrinkt in de keuze. Buiten speelgoed plastic, buitenspeelgoed van ijzer of houten buitenspeelgoed. En wat moet je dan nemen een schommel, een zandbak, een wip of een glijbaan.

Buiten speeltoestellen zijn er in veel verschillende vormen, maten en materialen. Sommige speeltoestellen zijn eenvoudigweg voor veel plekken te groot. Ben je opzoek naar een speeltoestel voor in de tuin, dan hoef je al veel minder lang te zoeken.

Nog steeds blijft er veel keus. Speelgoed bij een grote winkel is vaak van mindere kwaliteit. Dit speelgoed wordt zo goedkoop mogelijk geprobeerd te maken en te verkopen. Wil je kwalitatief goed speelgoed hebben, ga dan naar een winkel die zich in buitenspeelgoed heeft gespecialiseerd. Bij deze winkel zal je speelgoed krijgen wat langer mee gaat.

Verder is het verstandig om speelgoed van hout te kopen. Want plastic speelgoed is niet alleen milieuonvriendelijk, het gaat vaak ook eerder kapot. Speelgoed van ijzer is wel sterk het gaat ook lang mee, maar de kans dat jouw kind zich bezeerd aan ijzer is veel groter dan dat jouw kind zich bezeerd aan hout. Ook al komt het allebei hard aan, hout blijft toch iets vriendelijker dan ijzer. Een ander nadeel van ijzer is dat ze in de winter erg koud wordt, waardoor je vingers aan het materiaal kunnen vastvriezen. Dit is bij hout niet het geval. Van hout kun je dus zeggen dat het veel kind vriendelijker is.

Verder staat houten buitenspeelgoed beter in een tuin, want ijzer of plastic zijn niet natuurlijk en zien er ook niet natuurlijk uit. Het komt de hele tuin ten goed als je ook hier op de details let. Voor sommige mensen zal het niet uitmaken, omdat hun tuin op een andere manier is ingericht, maar voor veel tuinen zal hout beter staan.

 

https://www.buitenspeelgoed.nl/