Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Zeilschool met zeillessen en vaarbewijs

Bent u ook altijd al geïnteresseerd geweest in het behalen van uw vaarbewijs of is het een recente droom geworden om een zeilcursus te volgen? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Veel profijt van een vaarbewijs

Wat veel mensen niet weten is dat er voor enorm veel vaartuigen op het water een vaarbewijs nodig is. Voor alle vaartuigen die harder dan 20km/u gaan is dit verplicht. Bent u een waterliefhebber, dan komt u al snel achter de verplichting van dit document. Na het behalen van de cursus wordt het besturen van een waterscooter tot speedboot mogelijk. Bekijk hier de mogelijkheid om een vaarbewijs te behalen.

Verschillende vaarbewijs documenten

Er zijn twee verschillende vaarbewijzen namelijk: 1 en 2. Met 1 bent u bevoegd om te varen op rivieren, meren en kanalen. Deze cursus bestaat uit een theoretische toets. De toets kan worden behaald met een leeftijd van minimaal 18 jaar. Vaarbewijs 2 bestaat ook uit een theoretische toets. Wanneer u deze succesvol behaald bent u bevoegd om te varen op de grote wateren als het IJsselmeer en de Oosterschelde.

Plezier of beroep

Naast de klein vaarbewijzen zijn er ook nog groot vaarbewijzen voor de beroepsvaart. Deze cursussen zijn verplicht voor bijvoorbeeld het besturen van schepen langer dan 40 meter. Vaak worden deze schepen gebruikt voor bedrijfsvervoer. Ook de pleziervaartuigen langer dan 40 meter mogen alleen bestuurd worden met dit document. Eenmaal de juiste documenten opzak kan er dus gevaren worden van enkel alleen recreatief tot varen voor uw beroep.

Dankzij uitdagende zeillessen vol vertrouwen het water op

Naast de vaarbewijs mogelijkheden biedt zeilschool De Randmeren opties aan om zeillessen te volgen. Hierbij kan gekozen worden uit zeillessen voor jongeren en zeillessen voor volwassenen. hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen uit privé zeillessen of groepszeillessen. Met de uitdagende lessen kunt u heerlijk op vakantie gaan zeilen om samen met anderen een gezellige tijd door te brengen.