Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Vreemde wetten in Nederland

Je hoort vast wel eens over vreemde wetten in Amerika of ergens anders. Nederland kan er anders ook wat van met vreemde wetten. Denk aan arbeidsrecht den haag waar vreemde wetten zijn. Lees snel verder als je de meest vreemde wetten in Nederland wilt weten.

Ben je gescheiden en heb je contact gehad met een Scheidingsbemiddelaar? Dat betekent niet dat je van je schoonfamilie af bent. Het aanverwantschap blijft voor altijd dus ook als de relatie is afgelopen. De wet bestaat al een tijdje en zal ook niet snel verdwijnen. Je kunt dus meerdere schoonfamilies hebben als je meerdere keren bent gescheiden. Een andere vreemde wet is dat fooi bj de Belastingdienst aangegeven moet worden. Je moet wettelijk verplicht inkomensbelasting betalen over de fooi die je hebt ontvangen. Echter doet niemand dat. Je krijgt het bijna altijd in cash mee dus je zult het nooit aangeven. Toch is het wettelijk illegaal. In Rotterdam is ook een vreemde wet gaande. Honden moeten namelijk stil zijn om het blafoverlast tegen te gaan. De baasjes kunnen zelf een boete krijgen als hun hond te veel blaft. Dit gebeurt alleen zelden maar de wet bestaat wel echt.

Een andere hele vreemde wet is dat je een inbreker niet in het toilet mag opsluiten. Als een inbreker jouw huis heeft ingebroken en op de wc is mag je hem niet opsluiten. Op die manier beroof je diegene van vrijheid en kun je dus een boete krijgen. Echter zal dit niet zo snel gebeuren.

Wil je in de nacht het bos of andere natuurgebieden in? Dat is in bijna alle natuurgebieden verboden tussen zonsondergang en opkomst. Je kunt dus een boete krijgen als je wordt betrapt in een natuurgebied in de nacht. Doe dat dus lekker overdag. Een andere vreemde wet is dat je in Deventer niet als Sinterklaas over straat mag gaan. Sinterklaas is momenteel in het land maar speel niet voor een hulp Sint in Deventer. Voor je het weet krijg je een boete!

https://www.ebhlegal.nl/