Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Tips om een lange afstandsrelatie te laten werken

Een lange afstandsrelatie kan best moeilijk zijn. Toch zijn er veel mensen met een relatie op lange afstand. Dit is ook wel te verklaren. Vroeger ontmoette je elkaar in de plaatselijke bar, bij de sportclub, op je werk.. Allemaal plekken waarbij je bij elkaar in de buurt woont. Maar tegenwoordig ontmoeten we elkaar op het internet, via datingsites zoals Tinder. Dan is de kans best groot dat je verliefd wordt op iemand die niet om de hoek woont. Of denk eens aan vakantieliefdes. We reizen de hele wereld af alsof het niks is en op een zonnig strand kun je ineens tegen de liefde van je leven aanlopen. Hoe dan ook, er zijn zeker lange afstandsrelaties die goed werken, maar je moet er wel allebei je best voor doen. In dit artikel lees je een aantal tips.

Jullie verwachtingen

Het is belangrijk om met elkaar te bespreken wat je van elkaar en van jullie relatie verwacht. Het is belangrijk dat je op één lijn zit met elkaar over hoeveel contact jullie gaan hebben, hoe vaak jullie elkaar in real life willen zien en wat jullie regels zijn wat het contact met anderen betreft. Je moet hier goed over communiceren. Niet alleen in het begin, maar je moet dit blijven doen met elkaar. Zijn jullie allebei tevreden met de manier waarop het nu gaat? En wat zou er beter kunnen. Communicatie is hierin key.

Bespreek geen belangrijke dingen op whatsapp

Ieder stel zal het herkennen. Als je bij elkaar bent maken jullie nooit ruzie, maar over whatsapp kan de kleinste irritatie uitlopen op een knallende ruzie. Whatsapp is een handige manier om met elkaar te kunnen communiceren, zeker op grote afstand, maar het heeft een groot nadeel: je mist heel veel informatie. Je ziet alleen letters en dan kun je een boodschap heel anders opvatten dan het bedoeld is. Bespreek dus geen belangrijke en gevoelige dingen over whatsapp, maar probeer te bellen of videobellen.

Zoek hulp

Hebben jullie het moeilijk met de lange afstandsrelatie maar willen jullie de relatie toch nog niet opgeven? Schaam je niet om hulp te zoeken. Relatietherapie kan een groot verschil maken. Van relatietherapie amsterdam tot relatietherapie leiden. Overal in de buurt kun je wel een psycholoog vinden. Het enige nadeel is dat je je tijd samen hiervoor moet gebruiken, tenzij je een online relatietherapeut weet te vinden.

https://piekerpoli.nl/