Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Thuis 3d geprinte objecten maken

 

Het hebben van een thuis 3d printer is eigenlijk al niet zo heel erg apart meer. De kleine desktopversie van een grote 3d printer is gemakkelijk in gebruik en kan makkelijk bediend worden vanuit de software die op de computer wordt gezet. In principe heb je alleen de desktop 3d printer nodig, een computer, desbetreffende software, filamenten en een ontwerp. Het is niet altijd meer nodig om precies met de software op de computer om te kunnen gaan. Er staan ook vele ontwerpen online die vaak gratis en soms gekocht kunnen worden om vervolgens geprint te kunnen worden.

Toch is het leuker om zelf je ontwerp te kunnen realiseren. Dit komt door het feit omdat er vele verschillende en eigenlijk eindeloze mogelijkheden zijn wat betreft het ontwerpen met een 3d printer en de objecten die er mee gemaakt kunnen worden. Dit komt doordat er een verplaatsbare spuitmond het object maakt en deze dus laag voor laag het object driedimensionaal wordt. Doordat de mogelijkheden eindeloos zijn, bied het vele mogelijkheden voor ontwerpers van zowel architecturale ontwerpen maar ook voor prototypes van speelgoed, medische apparaten en auto´s.

Voor de thuis ontwerpers, zijn er ook vele mogelijkheden, tegenwoordig kan er met steeds meer verschillende materialen geprint worden thuis waardoor de mogelijkheden ook groter worden. Voorheen werd dit voornamelijk gedaan met abs-x. Maar nu kan er ook geprint worden met materialen zoals carbon, wood en flex65. Zoals gezegd biedt dit veel meer voordelen en mogelijkheden voor de thuisprinter.

Toch zijn er nog een hele hoop andere materialen waarmee wel geprint kan worden, maar waar de desktop 3d printer nog niet gereed voor is. Deze materialen worden voornamelijk gebruikt met professionele printers. Voor deze materialen kan je denken aan bijvoorbeeld nylon, een stof waarmee geprint wordt, maar ook bijvoorbeeld chocolade of suiker. Toch zijn de laatste materialen wel nog materialen of eigenlijk ingrediënten die nog in de kinderschoenen staan wat betreft de mogelijkheden ervan.

https://www.3dfilament.supplies/