Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Stress verminderen

Druk, druk, druk. Het leven is druk en er is zoveel om te doen. Je moet op tijd die deadline halen, maar je moet tegelijkertijd ook naar wel drie vergaderingen en ook nog eens vijf cursussen van acht uur lang. Na je werk moet je snel boodschappen doen omdat je anders geen tijd hebt om eten te halen voor de dag en de dag erna, en dan moet je ook nog eens een gezonde maaltijd koken om niet veel aan te komen en om gezond te blijven. Het is niet gek als je door dit soort dingen gestrest wordt. Stress is een groot nadeel voor je mentale en je fysieke gezondheid. Stress kan zorgen voor problemen zoals depressie, angst, een hoge bloeddruk, cholesterol (vet) ophoping en hart en vaatziektes. En daarom is het belangrijk om met zo min mogelijk stress door het leven het gaan. Hieronder vind je vijf manieren om je stress te verminderen.

 

  1. Drink thee. Neem de tijd om een kop thee te drinken en rustig te zitten zonder je telefoon of laptop. De beste thee is kamillethee maar ook venkelthee. Deze theesoorten hebben veel voordelen, zo helpt het je immuunsysteem maar het helpt je ook om rustig te blijven.
  2. Beweeg veel. Probeer om elke dag minimaal dertig minuten te bewegen. Dit zorgt er voor dat er hormonen worden vrijgelaten in het lichaam die er voor zorgen dat je je goed voelt. Niet alleen dat, bewegen is ook goed voor je fysieke gezondheid.
  3. Verander je omgeving. Soms is het nodig om de omgeving om je heen te veranderen. Je kan verf bestellen en bijvoorbeeld pastelkleuren verf gebruiken om je woning wat vrolijker te maken.
  4. Maak een planning. De reden dat mensen stressen is omdat ze teveel moeten doen. Door een planning te maken, krijg je overzicht in de taken en kan je je dag beter verdelen.
  5. Leg contact met vrienden. Misschien heb je je vrienden al maanden niet gezien. App ze weer! Ga leuke dingen met je doen die je routine verbreken.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://moosefarg.nl