Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Minder klachten met een rechte kaak

Niet alles is perfect en iedereen heeft wel iets aan zijn of haar lichaam dat ben niet mooi vind. Soms komt het voor dat mensen een afwijkende kaakstand hebben. Een afwijkende kaakstand is niet leuk omdat het minder mooi staat dan als de kaak net zo staat als bij andere mensen. Dit heeft zowel een psychisch als een sociaal aspect. Daarnaast kan een afwijkende kaakstand voor veel bijkomende kwalen zorgen wat het eten of het sociale leven erg moeilijk maakt. Denk daarbij aan kwalen als een aangetast kaakgewricht, kaakgewrichtsklachten met pijn, geen goede verhouding tussen de boven kaak en de onder kaak, een terug liggende onderkaak, een vooruitstekende onderkaak, een open beet, geen normale lipsluiting, een gummy smile, en weinig of veel kin. Het zijn allemaal klachten waar je liever geen last van hebt en die je graag als het even kan wilt voorkomen.

Als je deze klachten wilt voorkomen is het zaak om zo snel mogelijk te zorgen dat jouw kaak weer recht staat en normaal gaat functioneren. Als je jong bent kan je met orthodontische technieken de kaak weer recht krijgen. Want bij jongere kinderen kan een kaak nog recht groeien en ouderen groeien niet meer.  Als je ouder bent kun je een kaak niet meer recht krijgen met orthodontische technieken maar moet je een chirurgische kaakcorrectie doen om de kaak weer recht te krijgen.

Voor een volwassene die zijn kaak recht wil hebben is het dus verstandig om een kaakoperatie te laten doen. Want dit is de enige manier om een kaak weer recht te krijgen en als je een kaak scheef laat staan heb je een grotere kans op bijkomende klachten. De behandeling om een kaak recht te laten zetten duurt ongeveer anderhalf jaar. De voor behandeling duur ongeveer een jaar en de na behandeling van de operatie duurt een half jaar. Bij de meeste klinieken duurt de hele behandeling twee jaar maar bij Orfeo kan de hele behandeling in anderhalf jaar zonder dat de kwaliteit minder wordt.

http://www.orfeokliniek.nl/