Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Het lijkt altijd zo een goed idee

Tatoeages, het lijkt altijd zo’n goed idee. Vaak is het dat ook, en denken mensen er vaak goed over na, en dat is ook goed want er wordt iets permanent in je huid gezet wat je er eigenlijk niet zo snel er meer af kan krijgen tenzij je jee tatoeage weg laseren gaat doen of je tatoeage verwijderen. Toch is dat ook allemaal niet echt een goed plan, want er blijft een litteken ter grootte van de tatoeage achter.

Het laten zetten van een tatoeage wanneer je dronken bent is dan ook niet zo’n goed plan, dit komt omdat je vaak op dronken momenten impulsieve acties gaat ondernemen waar je vaak toch achteraf spijt van gaat hebben. Het is daarom van belang dat je altijd goed na denkt over een tatoeage, wat wil je hebben, in welke stijl en waar. Wanneer het je je eerste tatoeage is, moet je je goed bedenken dat het zetten van een tatoeage pijnlijk is, en dat je voor je eerste tatoeage niet meteen je hele rug onder laat tatoeëren, waarschijnlijk ga je dit ook niet volhouden.

Het is daarnaast van belang dat je een goede steriele plek uit zoekt om je te laten tatoeëren, ga langs een aantal shops, informeer het een en ander en kijk rond hoe de tatoeëerders om gaan met hun klanten en hun spullen, is alles schoon dan is dat een goed teken. Is het niet zo schoon dan is de kans op infecties vele malen hoger dan wanneer de shop zelf alleen al super hygiënisch is. Daarnaast moet je een goed gevoel hebben met de persoon die je gaat tatoeëren, mocht je dat niet hebben dan is het slim om verder te kijken naar iemand waarbij je je wel op je gemak voelt. Wanneer je dat namelijk niet doet kan de tatoeëerder dat voelen en zal er zelf ook meer gespannen om worden wat vaak niet de kwaliteit van het werk zal waarborgen.

Denk dus altijd goed na voordat je een tatoeage gaat nemen, wil je het over een week of over een maand nog steeds kan is het realistisch om richting een shop te gaan om te kijken of je je er goed bij voelt en of de shop aan de hygiënische eisen van je voldoet.

http://www.clinic63.nl/