Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Geld is een lastig concept

Geld is een vreemd concept. We hebben het zelf bedacht als mens en we hechten er veel waarde aan. Geld is iets waar we ons allemaal mee bezig houden, of we het nu willen of niet. Je kunt niet zo gemakkelijk zonder geld en tenzij je een bestaan als zwerver ambieert moet je er dus voor zorgen dat je het hebt.

De één maakt zich meer druk over geld dan de ander. Vaak heeft dit ook een logische reden. Iemand die weinig geld heeft, elke cent die hij uitgeeft moet overwegen of hoge schulden heeft, die maakt zich waarschijnlijk drukker over geld dan iemand die genoeg geld heeft om te kunnen doen en open wat hij wil. Toch zijn er ook veel ‘rijke’ mensen die zich druk maken over geld. Je zou denken, als je een dak boven je hoofd hebt, kunt eten en drinken, zorg kunt betalen als je dat nodig hebt en af en toe wat leuke dingen kunt doen, dan heb je genoeg en zou je je niet druk hoeven maken over geld. Maar dat is niet de werkelijkheid. Veel ‘rijke’ mensen zien niet meer goed in wat ze allemaal wél hebben en focussen op wat ze niet hebben. Als je in een dure wijk woont, kan het best wel eens gebeuren dat de buurman een duurdere auto voor de deur heeft staan dan jij. Het is dan de kunst om niet op anderen te letten, maar vooral te bedenken ‘wat heb ik nodig om gelukkig te zijn?’. Want misschien wil je helemaal geen andere auto, maar zit je je toch kwaad te maken dat iemand anders een duurdere heeft, dat slaat natuurlijk nergens op.

Mocht je weinig geld te besteden hebben en je soms druk maken over geld, dan is het goed om eens naar je salaris te kijken. Dit is de grootste bron van inkomsten en is dus erg belangrijk. Bereken salaris met een hr salarisservice om te kijken of je salaris wel altijd klopt en of je niet meer zou horen te verdienen voor het werk dat je doet.

https://www.cbbs.nl/