Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Een passende camera

Sommige voertuigen hebben minder goed zicht of helemaal geen zicht op plekken waar ze dat wel zouden moeten hebben. Denk bijvoorbeeld aan vrachtauto’s, campers, caravans of bussen. Deze voertuigen hebben allemaal een grote dode hoek achter het voertuig. Ook schepen of plezierjachten hebben een dode hoek rondom het vaartuig. Het is veel veiliger als er op deze plekken wel zicht is zodat het in deze omstandigheden makkelijker wordt voor de bestuurder om het voer- of vaartuig te besturen.  

Als het heel druk is op de weg en je wilt met je voertuig achteruit rijden is het beter om een achteruitrijcamera te hebben. Want met een achteruitrijcamera kun je zien wat er achter het voertuig afspeelt en kun je veel beter op deze verkeerssituaties reageren. Zeker voor een voertuig met een grote dode hoek aan de achterkant is een dergelijke camera aan te raden, want in sommige gevallen kun je helemaal niets zien achter het voertuig en weet je niet wat daar afspeelt. 

Afhankelijk per voertuig kun je voor een achteruitrijcamera bekabeld of voor een achteruitrijcamera draadloos kiezen. De draadloze variant is gevoeliger voor storingen van buitenaf. Het kan bij sommige varianten voorkomen dat je het beeld van de auto naast je krijgt en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Het is in ieder geval niet zoals het hoort. Daarnaast is de draadloze variant duurder. De draadloze variant is alleen aan te raden als het niet mogelijk is om een bekabelde variant te installeren. Ook is de draadloze variant aan te raden als je de camera in meerdere voertuigen wilt gebruiken. Je hoeft dan maar één camera aan te schaffen in plaats van twee. 

Uiteindelijk moet je kijken wat voor jouw situatie het beste past, want anders zit je met een verkeerde camera opgescheept en een achteruitrijcamera set kopen is duur. Koop daarom in één keer de goede camera. 

http://www.vanzwitserland.nl/