Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

De beste koffietips van 2018

Koffie is onmisbaar voor iedereen die moeilijke ochtenden ervaart of lange dagen maakt op het werk, toch zijn er zo veel keuzes dat het soms toch moeilijk blijkt voor vele om hun perfecte koffie te kiezen. De verschillende smaken waaruit je kan kiezen, naast de verschillende manieren die je hebt om de koffie te kunnen zetten zijn in de laatste jaren zo erg vooruitgegaan dat we hebben besloten een artikel te schrijven over alle verschillende soorten en manieren waarop je koffie kan drinken.

De klassieke koffie is de espresso, ook wel basis van elke koffie genoemd. Dit is 30ml aan pure, zwarte koffie. Voor vele is dit te weinig koffie, als jij hierbij hoort kan je beter een doppio bestellen deze bevat tenminste twee keer zoveel koffie. Voor mensen die een espresso iets te veel vinden kunnen ook een ristretto gezet worden, deze bevat maar 15ml aan water.

Naast klassieke espresso’s gemaakt van echte bonen kiezen veer mensen voor de nieuwere koffieapparaten, deze zijn vaak door bedrijven zoals Nespresso gemaakt. Veel van die nieuwe koffieapparaten gebruiken koffiecups, zoals cups voor Nespresso. Dit zijn speciale cups die een poeder bevatten, wanneer deze gevuld wordt met water druipt de koffie eruit. Zo kan je zonder enigszins moeite te doen een lekker bakje koffie krijgen, die smaakt naar een originele Italiaanse espresso.

Vaak zijn deze koffiecups te duur voor de meeste huishoudens, daarom zoeken mensen naar een Nespresso alternatief. Vaak kom je dan op namaakcups of koffiepads, zoals Lavazza cups, wel moet je met namaakproducten rekening houden dat sommige apparaten die namaakproducten kunnen herkennen. Als zo’n namaakcup wordt herkend kan het apparaat weigeren koffie voor je te schenken, dit is een mechanisme ingebouwd door het bedrijf zelf om zo de winst hoog te houden. Als je namelijk alleen hun cups kan kopen en gebruiken maken hun meer winst dan Ahold Delhaize.