Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Afscheid collega, pijnlijk maar belangrijk

Wanneer een collega zijn of haar afscheid aankondigt omdat hij/zij ontslag neemt omdat hij of zij volledig stopt met werken of gaat beginnen bij een ander bedrijf, kan het zijn dat u op zijn minst een afscheidskaart of briefje wilt schrijven om uw waardering uit te drukken om succes te wensen. Afscheid nemen van collega’s kan pijnlijk zijn en respect en waardering voor hun steun en aanmoediging door de jaren heen is dan ook belangrijk. Maar hoe doe je dat?

Hoe neemt u afscheid van uw collega?

Het is niet makkelijk om iemand van het bedrijf waar u al jaren werkte en met wie u wellicht al jaren prettig samenwerkte vaarwel te zeggen. Hoe neem je op een hartverwarmende manier afscheid van uw collega? Misschien heeft u altijd wel grappen grollen met elkaar uitgehaald. Misschien weet u helemaal niet wat te moeten zeggen als een collega het bedrijf verlaat. Een afscheid hoeft niet voor altijd te zijn. Ook al bent u geen collega’s meer van elkaar, u blijft elkaar in het dagelijkse leven wel zien. Met Jilster kunt u op allerlei manieren laten weten wat het afscheid van elkaar voor u betekent. U kunt het grappig benaderen, serieus, met veel liefde en respect, herinneringen ophalen. Aangevuld met foto’s, quotes, veelgebruikte citaten. Geheel op de manier zoals dat bij u beiden past.

Hieronder vindt u een aantal ideeën over wat u kunt schrijven naar uw collega’s en vrienden op de werkvloer die vertrekken. Gebruik deze ter inspiratie en om te verwerken in uw afscheidscadeau via Jilster.

Inspirerende teksten

Tijdens onze samenwerking de afgelopen jaren heb ik veel van je geleerd.
Ik weet dat je succesvol zult zijn in je nieuwe functie. Bedankt en tot ziens, vriendin!

Ik wilde dit moment gewoon nemen om je te laten weten hoe interessant het was om met iemand als jij te werken en om afscheid te nemen. Het is een eer geweest om met een geweldige collega als jij te werken de afgelopen jaren. Dank je voor al je hulp en vriendelijkheid. Ik wens je veel succes en blijvend succes, bij alles wat je doet.

Zorg goed voor jezelf in je nieuwe baan. Ik wou dat ik daar ook jouw collega kon zijn! De mensen met wie je gaat werken mogen in hun handjes knijpen. Tot ziens, we houden contact!

Je bent misschien niet langer mijn collega, maar je blijft mijn vriend. Veel succes bij je nieuwe baan!

Ondanks dat je hier niet meer werkt, wil ik werken aan onze vriendschap. Ik wil graag met je in contact blijven.

Het duurde niet lang voordat ik jou als mijn vriendin zag, in plaats van mijn collega. Ik heb het geluk met je te hebben samengewerkt en ik zal je missen. Laten we contact houden.

Terwijl het me pijn doet om afscheid van je te nemen nu je aan een nieuwe fase van je carrière begint, wens ik je oprecht succes in al je toekomstige inspanningen.