Ivonne de koning
Image default
Bedrijven

Het niet meer pikken in de zorg

Als er één ding is dat de coronacrisis duidelijk heeft gemaakt is dat de regering niet zoveel had moeten bezuinigen op de zorg als nu wel is gebeurd. Ook de beroepen, vooral die van verpleegster, worden vergeleken met het werk eigenlijk zwaar onderbetaald. Er komt dan ook een moment dat je, wanneer je in de zorg werkt, het simpelweg niet meer moet pikken. Jij verdient meer dan dit! Het is echter wel vanzelfsprekend dat je bang bent voor je inkomsten. Misschien doe je dit werk al 10 jaar en heb je het gevoel dat er niets kan veranderen voor je vastigheid. Wat kun je doen?

Protesteren en vakbond

Protesteren is één van de dingen die het meeste gebeurd wanneer een tak zoals de zorg collectief te weinig respect krijgt. Het moeilijke hieraan is dat als iedereen hun werk neer zou leggen, de mensen die echt zorg nodig hebben deze niet krijgen op dat moment. Protesteren in de zorg is dus een ethisch afgewogen optie waarbij niet iedereen tegelijkertijd mee kan doen. Hierdoor is de boodschap mogelijk ook afgezwakt, maar ja, je bent tenslotte geen politicus, je hebt hart voor de zorg.

Bemiddelingsbureau zzp zorg

Wat mogelijk een veel beter idee is, is om als Zzp’er aan de slag te gaan. Dit kan eventueel in samenwerking met een bemiddelingsbureau ZZP zorg. Als je in je eentje aan de slag gaat kun je allerlei opdrachten krijgen tegen een hoger loon dan het geld dat je kreeg bij je vaste positie. En zorgmensen zijn nodig, dus Zzp’ers worden wel ingehuurd op dit moment. Als je via een bemiddelingsbureau ZZP zorg aan de slag gaat dan heb je echter makkelijker klanten en maak je gebruik van een bestaand netwerk. Dat kan dus heel voordelig zijn!

Tijd voor wat anders

Het kan natuurlijk ook duidelijk een teken zijn om iets anders te gaan doen. Is er iets wat je altijd hebt willen doen dat geen zorgen voor anderen is? Welk moment is beter om weg te gaan dan het moment dat je niet meer met respect behandeld wordt? Misschien is het tijd voor wat anders. Wat je ook doet, kies voor jezelf!

https://healthz.eu/bemiddelingsbureau-zorg/