Ivonne de koning
Image default
Auto's en Motoren

Toerisme in Mexico

Toeristische Mexico

Toerisme is oog voor business, voor zaken of plezier;De kunst en de wetenschap van het brengen, amuseren en meegaand toeristen en de discipline van het exploiteren van verschillende rondleidingen, hetzij voor de lol of voor winst. Toerisme, zoals sporten, is al duizenden jaren bij ons en is sinds het begin in zowel de reikwijdte als de invloed gegroeid. Het woord toerisme zelf is afgeleid van twee woorden die reizen en accommodatie betekenen. De term kwam tijdens de vijftiende eeuw in gebruik toen het werd gebruikt om te verwijzen naar een toestroom van reizigers die over de Alpen komen om de Franse regio door Charles IV te bezoeken.

 

Het gebied van het toerisme heeft in de afgelopen eeuw aanzienlijk ontwikkeld. Een van de belangrijkste veranderingen die zich hebben voorgedaan, is echter de verschuiving van het oude traditionele idee van toerisme naar een van een meer regionale reikwijdte. Tegenwoordig omvat het toerisme een veel breder gebied, inclusief internationale gastvrijheid, reizen, recreatieve reizen, erfgoedreizen, alternatieve en recreatieve reizen, persoonlijke reizen en zelfs politieke en sociale activiteiten. Zoals gedefinieerd in dit verslag, bevat het toerisme en alle reizen met betrekking tot de uitwisseling van goederen en diensten voor compensatie of entertainment.

 

Vanwege de voortdurende migratie van mensen over de grenzen, zijn bepaalde delen van de wereld toeristische bestemmingen geworden die verder gaat dan het bereik van bezoekers die typisch het grootste deel van de plattelandsbevolking vormen. In sommige gevallen zijn landen zo overspoeld met toeristen waarmee ze de dreiging van onbewoonbaar worden. In andere gevallen, zoals met de vele mensen die gedwongen zijn om Irak te ontvluchten na de invasie van het land door de Amerikaanse strijdkrachten in de vroege maanden van de jaren 2000, is het toerisme een economische en sociale kwestie van groot belang geworden voor de bewoners van deze gebieden.

 

Toerisme kan in grote lijnen worden verdeeld in twee hoofdcategorieën: binnenlands en internationaal toerisme. Binnenlands toerisme omvat bezoekersbewegingen in de grenzen van het land, terwijl internationale toeristische uitstapjes buiten de grenzen van dat land zijn. De eerste omvat dingen zoals opnames voor bepaalde educatieve en culturele instellingen, rondleidingen en reizen;Terwijl de laatste dingen uitsluit zoals bezoeken aan bepaalde politieke entiteiten (zoals regeringen), investeringen in natuurlijke hulpbronnen, beweging van mensen en zakelijke en financiële bewegingen.

 

Wat de nationale bronnen van toerisme betreft, is Mexico de hoogste aanbieder, goed voor meer dan 80% van de totale toeristische inkomsten. In Mexico omvat het binnenlandse toerisme bezoeken aan hotels, resorts, pretparken en sportfaciliteiten, evenals rondleidingen naar grote steden. Aan de andere kant omvatten internationale toeristische uitstapjes uitstapjes naar Midden-Amerika, Zuid-Amerika, Rusland, China, Thailand, Vietnam, Laos en Japan. Het grote volume van internationale reizen naar Azië wordt meestal gefinancierd door privé-stichtingen en wordt geleid door Chinees, Indiaas, Japans en Koreaanse toeristen. Deze grote hoeveelheid bezoekersinstromen heeft de afgelopen jaren de Aziatische toeristische ontwikkelingsagentschap (ATA) de derde grootste externe financieringsbieder van het toerism (ATA) gemaakt. Andere belangrijke spelers in het internationale toeristische spel zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk, India en Indonesië.

 

Het toeristische scenario in Mexico is zeer stabiel geweest, met de meeste van zijn provincies de groei van de afgelopen jaren. In termen van de verdeling van de groei ervoeren verschillende gebieden verschillende uitzettingsniveaus, waarbij de meest opvallende uitzondering het kustgebied is, dat een aanzienlijke toename heeft gezien in toerismegerelateerde infrastructuurontwikkeling. Al met al blijft Mexico echter een overwegend toeristisch land met de meeste van zijn omzet uit dezelfde vijf hierboven genoemde bestemmingen. Ondertussen heeft het aantal buitenlandse toeristen een bezoek aan Mexico aanzienlijk gestegen, Mexico de derde populairste bestemming ter wereld maken voor een nacht en kortstondig toeristen. Deze toename van de toerismegerelateerde activiteiten heeft de prijzen van basisland, vliegtickets, accommodatie en eten in toenemende mate betaalbaarder voor Mexicaanse burgers.

https://oogvoorbusiness.nl/