Auto-tuning: alles te maken met het toevoegen van de flair aan uw auto

Wat is autotuning? Car Tuning is wanneer u de basisparameters en variabelen in een ECU van de auto’s in een auto-ecu wijzigt om ze te maximaliseren voor uw gewenste uitvoering. In Basic Car Tuning wilt u gewoon de knoppen of knoppen op de auto aanpassen om meer kracht uit uw motor te krijgen. Tegenwoordig kunnen auto-tuners veel meer doen dan eenvoudig uw auto sneller maken en uw brandstofverbruik verminderen. Het aantal manieren waarop autotuning heeft ontwikkeld en blijft veranderen, is verbluffend.

  

De vroege dagen van tuning waren beperkt vanwege het beperkte aantal apparaten dat de feedback zou kunnen verstrekken die nodig is om deze modificaties uit te voeren. Tegenwoordig is autotuning een zeer concurrerend bedrijf geworden met een aantal bedrijven die concurreren om de beste tuning-apparaten aan hun klanten te bieden. Tuning wordt meestal geïmplementeerd om de prestaties van de motor te verbeteren, maar het kan ook worden geïmplementeerd om vele andere gebieden zoals hantering, pk, motorrespons, gewichtsaldo, geluidskwaliteit en macht te verbeteren.

De meeste tuners zullen een soort van elektronisch apparaat gebruiken om het exacte type modificatie te bepalen dat ze moeten uitvoeren.

 

Turbochargers zijn een van de meest populaire modificaties die vandaag worden gebruikt. Ze produceren extra vermogenswinsten door de verplaatsing van de lucht in de verbrandingskamers te vergroten. Omdat extra lucht wordt gecreëerd, neemt de hoeveelheid brandstof die per cyclus kan worden verbrand. Turbochargers worden vaak gebruikt voor fase twee turbocharged benzinemotoren of om de prestaties van sportwagens, zoals Lamborghini te vergroten.

 

Een andere gemeenschappelijke afstemtechniek is de installatie van een intercooler. Intercoolers zijn luchtkoeleenheden die zich bevinden tussen de verbrandingskamer en de uitbundantie (uitlaat) systeem. Omdat de verbrandingskamer niet genoeg luchtruimte heeft om brandstof volledig te verbranden, wordt extra lucht door het systeem gedwongen via een intumescerend luchtfilter. Het filter helpt de motor af te koelen door warmte van de motor te verwijderen. D

e gekoelde lucht wordt vervolgens gerouteerd naar het inlaatspruitstuk, waar het nodig is om de intercooler en het inlaatspruitstuk van het voertuig te koelen.

 

Een populaire modificatie is de toevoeging van turbochargers en superchargers. Turbochargers zijn mechanische versies van de turbochargers die we op vliegtuigen zien. Wanneer ze goed worden gebruikt, kunnen ze aanzienlijke motorprestaties produceren. Superchargers zijn daarentegen mechanische wijzigingen die de druk van de luchtstroom verhogen en op hun beurt de motorprestaties verbeteren.

 

Auto’s met aandelenvering en voorraadwielen hebben de neiging om te worden ondergemaakt. Hierdoor hebben meer auto-tuning-experts speciale afstemmingsystemen ontwikkeld die de prestaties van voorraadvoertuigen verbeteren. Als u van plan bent om het uiterlijk van uw auto te upgraden, moet u zeker overwegen om zijn wielen en banden te veranderen. De modificaties kunnen kleine of major zijn, maar hoe dan ook, uw auto zal zeker worden verbeterd.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/