Gemakkelijk een Spaanse tortilla maken, kan met dit recept. Bij een tortilla kan je eigenlijk denken aan een omelet. Naast makkelijk is het ook zeer snel klaar te maken. IngrediëntenVoor dit recept heb je naast eieren aardappels nodig. Niet zo veel, maak je een tortilla voor 4 personen dan heb je ongeveer 3 tot 4 aardappelen nodig. Kies voor dit gerecht een vastkokende aardappel. We willen namelijk dat hij een lekkere ‘bite’ heeft. Voor vastkokend kan je denken aan de Nicola-aardappel of de Bildstar Aardappelen.
– 3 of 4 aardappelen – 3 of 4 eieren – 1 ui (gesneden) – 1 teentje knoflook – olijfolie – zout en paprikapoeder Bereiden
WeetjesDit gerecht werd als eerst teruggevonden in een Navarraans document. Dit was al in 1817, meer dan 200 jaar eten mensen dus al tortilla’s. Ook worden ze in verschillende diktes gegeten, denk aan omeletten van 3 cm maar ook van 10 cm..! Wist je dat je veel variatie kan aanbrengen in dit traditionele Spaanse tortilla recept? Probeer bijvoorbeeld eens een lente-uitje of wat tomaat. Ook is de omelet erg lekker om koud op te eten of er een sneetje brood bij te pakken. In Spanje wordt deze omelet ook met chorizo of champignons bereidt. Ga je naar Catalonië vind je tortilla’s met spinazie of aubergine. Meer naar het noorden toe gebruiken ze vis (kabeljauw of tonijn). Verras jezelf en probeer ze allemaal eens uit! |