Ivonne de koning
Image default
Mode en Kleding

Hoe herken je nep UGGs?

Niet alle ugg-stijl laarzen die door andere bedrijven dan UGG Australia zijn gemaakt, zijn troep – sommige zijn van hoge kwaliteit (of goedkoop, maar vergelijkbaar gestileerd) en zijn legaal gemaakt door andere bedrijven. Het merk UGG Australia is echter zo’n merk geworden dat er tal van louche fabrikanten zijn die proberen te profiteren van de populariteit (en hoge prijzen) van het label door goedkope, laaggeprijsde neppers te verkopen alsof het echte UGG’s zijn.

Websites die valse UGG’s verkopen, gebruiken vaak foto’s van echte UGG-laarzen, waardoor het moeilijk kan zijn om te zien of je een namaakversie bestelt. Maar als je eenmaal een paar laarzen in je bezit hebt, zijn er wel degelijk verschillen. Als je laarzen met echte schapenvacht zijn gemaakt, kun je de vacht niet van het suède scheiden, althans niet zonder de hulp van een schaapenschaarder. Neppers bestaan vaak uit schuim dat tussen koeienhuid aan de buitenkant van de laars en fleece aan de binnenkant is geklemd. Om te weten te komen waar je UGG (of valse UGG) van gemaakt is, pak je de binnenkant van de laars vast met de ene hand en de buitenkant met de andere, en probeer je ze uit elkaar te trekken. Als je ze uit elkaar kunt halen, heb je waarschijnlijk een valse.

Omdat veel van het handelsmerk van de UGG zichtbaar is aan de buitenkant van de laars, biedt het een andere manier om een vervalsing te herkennen. Als de stiksels ongelijkmatig zijn, als de naden scheef zitten of als er wat stiksels ontbreken op de plaats waar de naden aansluiten, is je product waarschijnlijk namaak. Hetzelfde geldt als de zool onbuigzaam is; authentieke UGG-laarzen hebben een dikke maar soepele zool.

Volgens UGG Australia hebben authentieke UGG’s drie veiligheidskenmerken die ze onderscheiden van valse UGG’s. Ten eerste is er een reflecterende sticker met het zonnelogo van het bedrijf op de buitenkant van de schoenendoos. En als je het logo in een hoek van 90 graden draait, verandert het van zwart in wit. Ten tweede hebben sommige UGG’s een label genaaid in de binnenkant van de linkerlaars. Dit reflecterende label bevat ook een zonnelogo dat van kleur verandert van zwart naar wit. Ten derde, als het model dat je koopt geen genaaid label heeft, controleer dan de buitenzool van de linkerschoen; de kleurveranderende, reflecterende sticker van het merk kan daar worden geplaatst.

Will je zeker weten dat je echte UGGs koopt? Bestel ze dan online in de winkel van The Little Green Bag!