Ivonne de koning
Image default
Onderwijs

Heb je een rijschool nodig? Hoe vind je de beste rijschool voor jezelf

Hoe vind je een goede rijschool voor jezelf? Waar moet je allemaal naar kijken voor als je naar een rijschool wilt gaan? Hoe weet je dat de rijschool wel goed voor je is? Dit zijn de dingen waar je allemaal voor op moet letten. Je moet naar dit soort dingen kijken, want sommige rijscholen zijn heel slecht en hebben een lage slagingskans. Wanneer je vrienden hebt die al geslaagd bij een rijschool dan kan je vragen aan de vrienden wat zij vonden van de rijschool en vragen of het een goede rijschool is of niet. 

Waar moet je voor opletten bij een rijschool 

Het gemiddelde slagingspercentage is zo een 60% van Nederland dat is eigenlijk best weinig dus je moet gaan kijken op de site hoeveel mensen ongeveer zijn geslaagd voor het rijlessen. De rijscholen hebben meestal ergens staan op de website over hoeveel procent het percentage is. Je kan naar de reviews kijken van de rijschool en bekijken of mensen de rijschool wel goed vinden. Wanneer te veel mensen zeggen dat de rijschool slecht is dan moet je niet naar die rijschool gaan maar naar dan dus een andere. 

Waar kan je nog allemaal naar kijken?

Je kan kijken of de instructeurs professioneel zijn of niet. Je kan kijken met welk soort methode ze naar je rijstijl kijken. Je moet ook vooral kijken of het een goede auto is waar je in lest. Wanneer je bij een rijschool rijdt en dan rijd in een oude vieze auto dan is het natuurlijk niet leuk om te rijden bij een rijschool die dat heeft. Rijschool caland die heeft dat ieder geval niet, want ze hebben nieuwere autos dan de andere rijscholen omdat ze de klanten zo goed mogelijk willen laten rijden.