Ivonne de koning
Image default
Meubels

Cementdekvloer ideaal voor vloerverwarming?

Normaal kennen de meeste mensen de cementdekvloer alleen als laatste afwerkingslaag voordat je je eigen gekozen vloer kan gaan leggen. Het is de laag die de vloer egaal maakt, waarna je zonder moeite je laminaat, pvc of vloerbedekking kan gaan leggen. Maar wat moet je doen als je ook nog vloerverwarming wilt aanleggen? We gaan het je vertellen! 

Door een dekvloer je ruimte verwarmen

Het kan een uitdaging zijn om je woning goed en efficiënt te verwarmen. Met een cementdekvloer in combinatie met een vloerverwarming kan dit een stuk gemakkelijker gedaan worden. Deze combinatie biedt verschillende voordelen voor het verwarmen van een ruimte effectiever te maken. Zo is een cementdekvloer een perfecte warmtegeleider. Zo wordt de warmte van de vloerverwarming gelijkmatig verspreid. Hierdoor werkt de vloerverwarming ook een stuk efficiënter. Dit zorgt weer voor energiebesparing en een lagere ecologische afdruk. 

Cementdekvloer over je vloerverwarming

Over het algemeen wordt er vaak een cementdekvloer over de vloerverwarming aangelegd. Het kan op die manier dienen als vloerlaag onder de uiteindelijke afwerking, maar kan ook gebruikt worden met een ander doel. Zo kan een cementdekvloer bijvoorbeeld ook gestort worden ter ophoging. Zo kan de ruimte iets opgehoogd worden, zonder dat je er zelf al te veel moeite voor hoeft te doen. Je hoeft het niet helemaal af te graven en weer op te hogen met zand. Een cementdekvloer is dan een stuk makkelijker aan te leggen!

Waarom een cementdekvloer? 

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een cementdekvloer kunt kiezen. Als eerste kun je de ruimte ophogen. Om praktische redenen kun je dit beter met een cementvloer doen, dan dat je de draagvloer ophoogt. In combinatie met een vloerverwarming is het ook een efficiënte manier voor het verwarmen van je woning. Daarnaast doet een cementdekvloer ook dienst als de afwerking van de vloer. Je kunt ervoor kiezen om de cementdekvloer zo te laten of hem als ondergrond te gebruiken. Vaak zie je in magazijnen of garages dat de cementdekvloer ook meteen de vloer is. In woningen dient het vaker als ondergrond. De dekvloer is glad en is daardoor perfect om daarna je eigen vloerafwerking, zoals een tegelvloer, tapijt, laminaat of gietvloer, op aan te brengen.