Ivonne de koning
Image default
Financieel

7 stappen om een persoonlijke lening te krijgen met slecht krediet

Veel kredietverstrekkers eisen dat kredietnemers aan bepaalde vereisten voor kredietscores voldoen voor een persoonlijke lening. Om bijvoorbeeld in aanmerking te komen voor een lening tegen het meest concurrerende tarief, heeft u doorgaans een kredietscore van 740 of hoger nodig.

Er zijn echter veel mensen die geen perfecte kredietwaardigheid hebben, maar die moet nog geld lenen. Als jij een van hen bent, heb je enkele opties beschikbaar. Als u deze zeven stappen volgt, zou u de juiste lening voor u moeten kunnen vinden.

1. Probeer eerst uw kredietwaardigheid te verbeteren

Als u niet meteen een persoonlijke lening nodig heeft, kunt u proberen te werken aan het opbouwen van krediet voordat u er een aanvraagt.

Er zijn speciale soorten persoonlijke leningen leningen, zoals kredietopbouwleningen, waar bijna iedereen voor in aanmerking kan komen. Deze soorten persoonlijke leningen helpen uw credit score te verbeteren. Ze staan je toe om tot een bepaald bedrag te lenen, zoals € 1.000 — maar het voordeel is dat je eerst je betalingen doet, voordat je toegang krijgt tot het geld. Uw tijdige betalingen worden gerapporteerd aan de kredietinformatiebureaus, zodat u uw score verbetert.

Enkele andere dingen die u kunt doen om uw kredietwaardigheid te verbeteren, zijn onder meer:

  • Corrigeer fouten op uw kredietrapport

  • Werk aan het afbetalen van schulden

  • Voer tijdige betalingen uit

  • Overweeg een beveiligde creditcard om uw kredietwaardigheid te verbeteren

Natuurlijk werkt geen van deze benaderingen als je nu moet lenen.

2. Zoek een medeondertekenaar

Een andere goede optie voor het krijgen van een persoonlijke lening met een slecht krediet is om iemand te vragen voor u te ondertekenen.

Als u een familielid of vriend heeft met een goed krediet, kan bereid zijn om voor u in te staan met de geldschieter. Hoewel dit hen samen met u wettelijk verantwoordelijk zou maken voor de betaling, wordt het voor u ook veel gemakkelijker om goedkeuring van een lening te krijgen, aangezien de geldschieter zowel hun krediet als dat van u in overweging neemt.

Vaak kan een medeondertekenaar helpen u krijgt een persoonlijke lening met een goede rente van een kredietverstrekker naar keuze.

3. Ontdek leenalternatieven

Als u geen medeondertekenaar kunt vinden, zorg er dan voor dat een persoonlijke lening de beste manier is om te lenen.

U kunt andere opties overwegen, zoals een 0% APR-creditcard. Als u hiervoor in aanmerking komt, kunt u gedurende een introductieperiode mogelijk geen rente betalen. En soms kan het gemakkelijker zijn om in aanmerking te komen voor een creditcard dan om een persoonlijke lening te krijgen.

Houd er rekening mee dat creditcardrente erg duur is als u niet in aanmerking komt voor een speciaal promotietarief, dus dit hoeft niet altijd te zijn de beste aanpak zijn.

4. Neem contact op met kredietinstellingen waarmee u zaken doet

Als u zeker een persoonlijke lening wilt, kunt u proberen contact op te nemen met een bank of kredietvereniging waarmee u al zaken doet. Als je een vaste relatie met hen hebt, zijn ze misschien meer bereid om je onvolmaakte krediet over het hoofd te zien en je een lening te geven.

5. Onderzoek kredietverstrekkers die leningen met een slecht krediet aanbieden

Er zijn eigenlijk veel kredietverstrekkers met een slecht krediet die zich specifiek richten op kredietnemers met een onvolmaakt krediet. Op websites zoals Spaarbuidel kun je kredietverstrekkers met elkaar vergelijken op voorwaarden en tarieven. Zo ben je altijd op de hoogte van het beste aanbod en slechte kredieten.

Terwijl de rente op deze leningen iets hoger kan zijn dan voor kredietnemers met een goede kredietwaardigheid, is het vaak nog steeds mogelijk om een lening te krijgen met redelijke voorwaarden wanneer u moet lenen. Onderzoek gewoon de beschikbare opties om een geldschieter te vinden en dien een verzoek voor voorafgaande goedkeuring in om erachter te komen of u waarschijnlijk de lening krijgt die u nodig heeft tegen een fatsoenlijke rente. Dit is ook het geval 

6. Vraag om een persoonlijk gesprek

Als u een lening wordt geweigerd vanwege uw kredietscore, kijk dan of u de leningfunctionaris kunt vragen om met u af te spreken. U kunt ze er misschien van overtuigen dat uw kredietfouten in het verleden het gevolg waren van een situatie waar u geen controle over had en die sindsdien is opgelost.

Dit zal niet altijd werken, omdat kredietverstrekkers soms strikte richtlijnen hebben ze kunnen er niet van afwijken. Maar het is het proberen waard, vooral als kredietverstrekkers handmatige acceptatie doen of als je een goed excuus hebt voor slecht krediet, zoals een afkeer van schulden, waardoor je geen kredietgeschiedenis hebt opgebouwd.

7. Onderzoek de leningsvoorwaarden zorgvuldig

Als u wordt goedgekeurd, zorg er dan voor dat u de voorwaarden voor de terugbetaling van de persoonlijke lening zorgvuldig onderzoekt en begrijpt. U wilt er zeker van zijn dat de rente redelijk is, de betalingen betaalbaar zijn en de kosten minimaal.

Het goede nieuws is dat als u deze zeven stappen volgt, u hopelijk geen problemen zult hebben met het vinden van een lening die bij u past. Let bijvoorbeeld op als je iets op afbetaling of in termijnen gaat betalen zoals bij winkel Only of wanneer je een loopband op afbetaling gaat aanschaffen.

Ons team van onafhankelijke experts bestudeerde de kleine lettertjes om de geselecteerde persoonlijke leningen te vinden met concurrerende tarieven en lage vergoedingen. 

 

https://spaarbuidel.nl/persoonlijke-lening/