Ivonne de koning
Image default
Financieel

Zal het aanvragen van een persoonlijke lening uw krediet schaden?

Hoewel uw krediet in eerste instantie kan lijden, is de angel waarschijnlijk klein en van korte duur.

Misschien heeft u gehoord dat het aanvragen van een nieuw krediet kan uw credit score schaden. Daar zit zeker een kern van waarheid in. Dit is de reden waarom u wordt geadviseerd geen nieuw krediet aan te vragen voordat u uw huis sluit wanneer u een hypotheek aanvraagt, en waarom veel kredietverstrekkers adverteren dat u uw rentetarieven kunt controleren “zonder uw kredietscore te beïnvloeden”.

Dat gezegd hebbende, er zit veel meer in het verhaal. Het aanvragen van een persoonlijke lening kan in eerste instantie inderdaad uw kredietwaardigheid schaden, maar de impact is veel minder pijnlijk dan veel mensen denken. En de langetermijneffecten van het hebben van een persoonlijke lening op uw kredietrapport kunnen zwaarder wegen dan de aanvankelijke prikkel om er een aan te vragen.

Het korte antwoord

Ten eerste, ieders kredietgeschiedenis is verschillend en er zijn verschillende bedragen en voorwaarden die u kunt krijgen als het gaat om persoonlijke leningen. Dit maakt het voor mij onmogelijk om hier een pasklaar antwoord te geven.

Dat gezegd hebbende, het korte antwoord is dat een persoonlijke lening waarschijnlijk een onmiddellijke, maar kleine daling zal veroorzaken uw kredietscore. Toen ik een paar jaar geleden een persoonlijke lening aanvragen, daalde mijn FICO®-score aanvankelijk met 3 tot 4 punten, afhankelijk van het kredietbureau waar ik naar keek.

Wat er daarna gebeurt, hangt af van een paar factoren , dus om de vraag grondiger te beantwoorden, laten we eens kijken naar een overzicht van hoe uw kredietscore werkt om alle manieren te zien waarop een persoonlijke lening u kan beïnvloeden. Natuurlijk snappen wij dat een lang antwoord meer informatie biedt. deze informatie is te vinden op https://onlinekredieten.com/. Een kredietgeschiedenis biedt namelijk belangrijke informatie over toekomstige leningen. 

Hoe uw FICO®-score werkt

De FICO®-score is verreweg het meest gebruikte model door kredietverstrekkers, dus daar zullen we ons op concentreren. Het FICO-model bestaat uit vijf specifieke informatie categorieën, die elk hun eigen gewicht hebben.

  • Betalingsgeschiedenis (35% van de FICO®-score) — De categorie met de meeste impact op uw FICO® Score is uw geschiedenis van het op tijd betalen van uw rekeningen (of niet). Zolang u uw rekeningen elke maand op tijd betaalt, zou dit een belangrijke positieve katalysator voor uw kredietscore moeten zijn. Omgekeerd kan het niet op tijd betalen van uw rekeningen een verwoestende invloed hebben op uw kredietscore, omdat deze categorie zo zwaar weegt.

  • Bedragen die u verschuldigd bent (30%) — De bedragen die u verschuldigd bent aan uw schuldeisers zijn een dicht op de tweede plaats in termen van belangrijkheid voor uw FICO®-score. Dit verwijst echter niet noodzakelijk naar de werkelijke dollarbedragen die u verschuldigd bent. In plaats daarvan richt het zich meer op hoeveel u verschuldigd bent ten opzichte van uw kredietlimieten en oorspronkelijke leningsaldi.

  • Lengte van kredietgeschiedenis (15%) — Kort samengevat, langer is beter. Vanuit het perspectief van een schuldeiser loopt een kredietnemer die al zijn rekeningen tien jaar lang op tijd heeft betaald, minder kredietrisico dan iemand die al zijn rekeningen één jaar heeft betaald, ook al hebben ze allebei een uitstekende staat van dienst.

  • < li>Nieuw krediet (10%) — Dit omvat recent geopende rekeningen, evenals kredietaanvragen van het afgelopen jaar. Er is een statistische correlatie die aantoont dat het aanvragen van veel nieuwe kredieten een teken van financiële problemen kan zijn.Krediet Mix (10%) — Kredietverstrekkers willen weten dat u verantwoordelijk kunt zijn voor verschillende soorten kredietrekeningen (hypotheek, autolening, creditcards, enz.), niet slechts een of twee. Met andere woorden, iemand met een staat van dienst in het aflossen van een hypotheek, een lening en een paar creditcards zou een beter kredietrisico kunnen lijken dan iemand die alleen ervaring heeft met een van deze.

Het goede zal waarschijnlijk opwegen tegen het slechte

Dit is het eerste dat opvalt. De enige reden dat een persoonlijke lening u kan schaden, is dat het als een nieuw krediet wordt beschouwd. Wanneer u zich aanmeldt, verschijnt er een kredietonderzoek op uw kredietrapport en zal het nieuwe account een negatieve factor zijn. Houd er echter rekening mee dat de nieuwe krediet categorie slechts 10% van uw FICO®-score uitmaakt, dus deze wordt gemakkelijk overwonnen door de positieve invloed van de andere categorieën.

Met name omdat u uw maandelijkse betalingen op tijd doet , ontwikkelt u een sterke betalingsgeschiedenis en neemt het uitstaande saldo van uw lening in de loop van de tijd af. De categorieën die door deze twee principes worden vertegenwoordigd, vormen 65% van uw score. Zowel de aanvraag als de status ‘nieuw krediet’ van de rekening verdwijnen na ongeveer een jaar.

Bovendien kunt u een grote krediet boost krijgen als u uw persoonlijke lening gebruikt om creditcardschulden af te lossen. Niet alleen beschouwt de FICO-formule schulden op afbetaling (zoals persoonlijke leningen) over het algemeen gunstiger, maar u laat uw creditcards met weinig of geen saldo achter. Toen ik een persoonlijke lening kreeg om creditcardschulden te consolideren, steeg mijn FICO®-score binnen twee maanden met meer dan 40 punten, ook al was het totale bedrag van mijn schuld niet veel veranderd. Op https://geldlenen-met-bkr.nl/ wordt het belang van goed nadenken over een lening en krediet schulden nog eens benadrukt. Neem zeker even een kijkje om van alle risico’s op de hoogte te zijn. 

Toen een persoonlijke lening schaadt uw kredietwaardigheid

Voor alle duidelijkheid: het korte antwoord dat ik eerder gaf, is alleen van toepassing als u goed financieel gedrag vertoont voor en na het verkrijgen van uw persoonlijke lening. Er zijn zeker enkele manieren waarop een persoonlijke lening uw kredietwaardigheid kan schaden als u er niet verantwoordelijk voor bent.

Te late betalingen op een persoonlijke lening kunnen bijvoorbeeld verwoestend zijn voor uw kredietwaardigheid. Normaal gesproken wordt een betaling gerapporteerd wanneer deze 30 dagen of meer te laat is, maar dat betekent niet dat u dit moet testen. Elke maand uw lening op tijd betalen is van cruciaal belang om uw kredietscore te beschermen – om nog maar te zwijgen van het vermijden van te late vergoedingen.

Bovendien, als u een persoonlijke lening aanvraagt op hetzelfde moment dat u een aanvraag indient (of open) een heleboel andere kredietrekeningen, zou dit het negatieve effect van het “nieuwe krediet” kunnen vergroten. Het is onwaarschijnlijk dat een enkele nieuwe account of kredietaanvraag uw FICO®-score met meer dan een paar punten verlaagt, maar als u binnen een paar maanden bijvoorbeeld een dozijn nieuwe kredietaccounts aanvraagt, kan het effect veel groter zijn.

Een persoonlijke lening zal waarschijnlijk op lange termijn positief zijn

Zoals ik al zei, is er geen manier om het exacte effect te weten dat een persoonlijke lening zou kunnen hebben op uw kredietscore. Er zijn gewoon te veel verschillende mogelijke krediet- en leenscenario’s, en de specifieke FICO-formule is een goed bewaard geheim.

Dat gezegd hebbende, zou u over het algemeen een lichte aanvankelijke daling van uw kredietscore moeten verwachten, maar na de eerste hit zou een verantwoord beheerde persoonlijke lening in de loop van de tijd een sterke positieve katalysator moeten zijn.

https://geldlenen-met-bkr.nl/minileningen/750-euro-lening/