Ivonne de koning
Image default
Industrie

Zeilringen

Vermijd scheurtjes en slijtage

Een zeilring is een ring die helpt bij het bevestigen van dingen aan elkaar zonder scheurtjes of slijtages. Ringetjes zoals deze worden voor verschillende doeleinden gebruikt, bijvoorbeeld in de bouwwereld. Zeilringen komen ook met name veel voor op bijvoorbeeld boten. Hier komt de naam zeilring dan ook vandaan, doordat zeilringen ringen zijn die zich vaak in het dekzeil bevinden.

Het doel is het vastmaken van het dekzeik op de juiste plek door middel van een zeilring. Deze ringen helpen bij een goede bevestiging. Het zeil is namelijk een stof dat kan scheuren. Wanneer er in het hoekje bijvoorbeeld een touw doorheen wordt gehaald en dit touw strak wordt getrokken kan het zo zijn dat zeil scheurt of versleet. Een zeilring voorkomt dit. Doordat zeilringen van metaal gemaakt zijn kunnen ze niet scheuren en kunnen touwen er stevig aan worden bevestigd. Zeilringen zijn er in diverse groottes. Welke grootte je voor welke zeil of voor welk ander materiaal zou moeten gebruiken hangt erg af van het materiaal en het oppervlakte van het gedeelte dat je nodig hebt.

Zeilringen zijn de grotere varianten van nestelingen en deze 2 worden dan ook vergeleken met elkaar.

 

De voordelen van zeilringen

Het grootste voordeel van een zeilring is zoals gezegd het feit dat deze scheuren in het zeil voorkomt. Verder leidt een zeilring tot behoorlijk wat extra stevigheid en stabiliteit, wat nog eens erg handig kan uitkomen. Verder is een zeilring in de meeste gevallen roestvrij. Omdat roest over het algemeen sowieso al als iets negatiefs wordt gezien is het feit dat een zeilring vaak roestvrij is voor de meeste mensen een groot voordeel. Het feit dat de ringen roestvrij zijn zorgt overigens ook dat ze erg lang mee kunnen. Bezoek de webshop van Ritomshop voor alle mogelijkheden.