Ivonne de koning
Image default
Dienstverlening

Wat is er mis: controleren op verkeerde bedrading

U kunt uw huis veiliger maken en misschien een brand of een gevaarlijke elektrische schok voorkomen door de gevaren van elektrische bedrading te herkennen voordat ze zich voordoen. Zelfs het meest eenvoudige stopcontact of de lichtschakelaar kan om verschillende redenen defect raken, waarvan de meeste te wijten zijn aan een slechte installatie. Dus, hier is een lijst met bedradings problemen die je zou kunnen vinden door gewoon een zaklamp in een stopcontact of schakelkast te schijnen. Veel van deze zijn eenvoudig te repareren, maar als u er een aantal ziet, moet u een elektricien inhuren om uw hele elektrische systeem grondig te beoordelen. Elektriciens weten hoe ze uw bedrading moeten repareren en u kunt ze zelfs vragen om de meterkast vervangen, indien nodig. Schakel altijd de stroom naar het hele circuit uit door de relevante stroomonderbreker in het servicepaneel van uw huis uit te schakelen voordat u aan een elektrisch circuit of apparatuur gaat werken.

De verkeerde bedrading repareren

Gebruik een contactloze spanningstester om eventuele circuit draden of apparaten die u gaat onderzoeken te controleren. Met dit betaalbare instrument, ongeveer de grootte en vorm van een permanente marker, kunt u testen op stroom zonder dat u kabels hoeft aan te raken. Plaats eenvoudig de punt van de tester tegen de betreffende draad. U hoeft met deze tester niet het blote uiteinde van de draad te identificeren, omdat deze spanning kan detecteren via de bedradings isolatie. De tester licht op als er spanning is. Er is geen licht en er is geen elektriciteit. Tegenwoordig zijn de meeste stopcontacten geaarde drie polige stopcontacten. Om de drie uitsteeksels van een geaarde stekker te nemen, hebben ze een lange rechte gleuf, een korte rechte gleuf en een ronde grond gleuf.

Je voeten geaard houden, maar niet je draden

Bijna elk aspect van het elektrische systeem in een modern huis is geaard, wat betekent dat het een continue verbinding heeft met de grond buiten het huis. Wanneer er iets misgaat, zoals een kortsluiting of een storing, reist elektriciteit veilig naar de aarde via het aardingssysteem. Dit zijn unieke stopcontacten die automatisch de elektriciteit uitschakelen als ze een ernstig aardlek detecteren en u beschermen tegen elektrische schokken. Ze geven geen grond af, maar ze maken het inpluggen wel een stuk veiliger. Het aansluiten van een stopcontacttester is een eenvoudige techniek om stopcontacten te controleren op aarding. Als de tester “open grond” aangeeft, is het stopcontact mogelijk niet geaard of heeft het een geaarde draad die verkeerd is aangesloten. Het is ook mogelijk dat deze is geaard op een metalen elektriciteitskast, maar de kast is niet correct geaard.