Ivonne de koning
Image default
Aanbiedingen

Wat is een chemische peeling?

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een behandelmethode waarbij een chemische oplossing op de huid wordt aangebracht om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Dit kan helpen om de huid te ex foliëren, pigmentvlekken te verminderen, littekens te verminderen en de huidtextuur te verbeteren.

Er zijn verschillende soorten chemische peelings beschikbaar, afhankelijk van de gebruikte chemische oplossing en de concentratie ervan. De meest voorkomende chemische peelings zijn alfa-hydroxyzuren (AHA’s), beta-hydroxyzuren (BHA’s) en trichloorethyleen (TCA).

AHA’s zijn wateroplosbare chemische peelings die worden gebruikt om de huid te ex foliëren en te hydrateren. Ze worden vaak gebruikt voor een droge of gevoelige huid en kunnen helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de huid te verfijnen.

BHA’s zijn olie oplosbare chemische peelings die worden gebruikt om de huid te ex foliëren en te verminderen. Ze worden vaak gebruikt voor een vette of acnegevoelige huid en kunnen helpen om poriën te verkleinen en huidonzuiverheden te verminderen.

TCA is een krachtigere chemische peeling die wordt gebruikt om de huid te verstrakken en te verhelderen. Het wordt vaak gebruikt voor ernstige rimpels, littekens en pigmentvlekken en kan helpen om de huid een gladdere en egalere teint te geven.

 

Hoe werkt een chemische peeling?

Tijdens een chemische peeling behandeling wordt de chemische oplossing op de huid aangebracht met een wattenstaafje of een kwast. De behandeling kan pijnloos zijn, afhankelijk van de gebruikte chemische oplossing en de gevoeligheid van de huid.

Na de behandeling kan de huid rood, gezwollen en gevoelig zijn en kan er een branderig gevoel optreden. Dit is normaal en zal na enkele dagen verdwijnen. Sommige mensen kunnen ook een lichte korstvorming op de huid ervaren, die na enkele dagen zal verdwijnen.

 

Laat het doen door een professional

Ben je geïnteresseerd in een chemische peeling? Kijk dan goed naar een bedrijf welke dit op een professionele manier kan uitvoeren. Er wordt met chemische stoffen gewerkt waardoor je dit niet zelf kan doen. 

 

https://toskani.nl/