Ivonne de koning
Image default
Woningen

Venster plaatsen

 WAT IS EEN KUNSTSTOF RAAM BESTAAT UIT?

Vandaag zullen we bekijken uit welke delen de structuur van kunststof ramen bestaat en met welke aanvullende elementen het kan worden uitgerust. Met deze informatie kunt u eenvoudig beglazing kiezen voor een specifiek object – een huis, een zomerterras.

Dus, waar bestaat een plastic raam uit – de belangrijkste componenten:

Kader. Stevige constructie die in de raamopening past. Om het goed vast te stellen, is het noodzakelijk om elke opening te meten, op basis waarvan een frame is gemaakt van een metaal-kunststof profiel.

Stap. Het deel van het raam dat blind of te openen is. In het laatste geval is een draai- of uitzwenkmechanisme geïnstalleerd. Het ontwerp kan één, twee of drie vleugels zijn, afhankelijk van de grootte van de opening en de kenmerken van het systeem.

Glas unit. Geeft aan dat er twee, drie of meer glazen in het pakkingframe zijn geïnstalleerd. Absorberend wordt gebruikt om vocht te absorberen en alle voegen worden behandeld met kit. Op de vleugels zijn ramen met dubbele beglazing aangebracht. Afhankelijk van het klimaat in het gebied, omvatten de voorwaarden voor het installeren van geluidsisolatie en warmte-isolatie een-, tweekamer- en driekamerverpakkingen.

Planten. Kunststof elementen die de glaseenheid in het kozijn of de vleugel bevestigen.

Seals. Afdichtingselementen, die rond de omtrek van de constructie zijn geïnstalleerd, zorgen voor een strakke anslag in de gesloten positie.

Fittingen. Mechanismen voor openen en positioneren.

Elk PVC-raam bestaat uit dergelijke componenten. En de technische en operationele kenmerken zijn voornamelijk afhankelijk van de kenmerken van het profiel en de glaseenheid. Kozijnen en vleugels zijn gemaakt van een profiel. Voor de vervaardiging van het profiel wordt een duurzaam materiaal gebruikt – versterkt polyvinylchloride, en de parameters zijn afhankelijk van het aantal kamers – hoe meer er zijn, hoe beter de thermische isolatie. Profielsystemen worden volgens deze indicator geclassificeerd. De kamer is de vrije ruimte tussen de verstijvers. Deze secties zijn van elkaar gescheiden en gevuld met lucht, hierdoor houden ze de warmte goed vast. Elke sectie speelt een specifieke rol. Bij een driekamer-profielsysteem dient de eerste kamer om vocht af te voeren en condensvorming te voorkomen. De tweede is voor versterking. De derde is voor het installeren van mechanismen en accessoires. Het aantal kamers is afhankelijk van de profielbreedte. Het model met een diepte van 60,0 mm bestaat uit drie compartimenten, op 70,0 mm – van vijf kamers, op 86,0 mm – van zes. In het voltooide systeem zijn de kamers bedekt met het profieloppervlak. De isolatieglaseenheid kan in detail worden bekeken in de sectie van het monster. Een raam met dubbele beglazing beslaat 80 tot 90% van het oppervlak van het raamsysteem, daarom hangt de mate van geluids- en warmte-isolatie en de mate van natuurlijk licht af van het ontwerp. Afhankelijk van het aantal glazen en de kamers ertussen worden verpakkingen met één, twee of drie kamers onderscheiden. Er zijn modellen met een groot aantal camera’s. Eenkamerpakketten worden geïnstalleerd in woongebouwen en commerciële gebouwen in regio’s met een mild klimaat en een gemiddelde wintertemperatuur van -5 graden. Hun voordelige eigenschappen zijn onder meer: ​​minimale belasting van draagconstructies door laag gewicht; mogelijkheid tot installatie op balkons en in oude gebouwen; prijzen zijn lager dan bij andere soorten. Het is mogelijk om de thermische isolatie-eigenschappen van een eenkamerglaseenheid te verbeteren door energiezuinig of multifunctioneel glas te installeren. Tweekamermodellen hebben de volgende “plussen”: een hoge mate van thermische isolatie, een afname van warmteverlies en energieverbruik; effectieve geluidsisolatie; weerstand tegen vocht, zonlicht, temperatuurschommelingen; lange levensduur. Het schema van het apparaat met dubbele pakketten, afhankelijk van de dikte van de glazen en de afstand ertussen, kan verschillen – 4/6/4/6/4; 4/10/4/10/4; 6/8/4/8/6. Aanvullende elementen van het structuurmechanisme.
Aan de basisset van het raamsysteem kunnen extra componenten en accessoires worden toegevoegd, die de functionaliteit en het gebruiksgemak vergroten.

Waaronder:

Toevoerklep. Aangenomen wordt dat houten kozijnen “ademen” en dat kunststof kozijnen volledig afgedicht zijn wanneer ze gesloten zijn, wat leidt tot de vorming van condens op het glas. Dit probleem kan worden opgelost door een toevoerklep te installeren. Het zorgt voor een optimale luchtcirculatie wanneer de deuren gesloten zijn, terwijl er geen tocht is, warmte niet ontsnapt, straatlawaai niet doordringt en er een comfortabel microklimaat in de kamers wordt gevormd.

 Inbraakwerend beslag. Beschermt ramen op betrouwbare wijze tegen inbraak en het binnendringen van onbevoegde personen, wat belangrijk is voor particuliere huizen en appartementen op de onderste verdiepingen. De installatie van beschermende elementen verhoogt het beveiligingsniveau van de faciliteit en de moduscontrole is tegelijkertijd niet gecompliceerd. De armaturen hebben vijf beschermingsgraden, zijn bestand tegen verhoogde belastingen, bevatten een element tegen spontaan dichtslaan van de vleugel en kunnen worden gecombineerd met sensortechniek.

Kindersloten. Voorkomt dat het kind opengaat.Afhankelijk van de manier waarop het raamsysteem wordt gebruikt, wordt een bepaald type slot geïnstalleerd. Als er bijvoorbeeld vaak uitzwenkbare constructies worden gebruikt voor ventilatie, wordt aan de onderkant van het frame een beschermingsmechanisme geïnstalleerd. In deze modus kunt u de kamer veilig ventileren. Op roterende systemen is een handgreep met een slot geïnstalleerd.

Blocker.
Om de vleugel te openen, moet u twee acties uitvoeren met de hendel. Maakt u een fout bij het draaien, dan kan het zijn dat de vleugel aan het onderste scharnier hangt. Onjuiste opening leidt vaak tot beschadiging van armaturen en zelfs tot letsel. Daarom zijn moderne modellen uitgerust met een mechanisme dat foutieve acties blokkeert, wat de veiligheid van hun werking verhoogt. Verborgen scharnieren. Verhoogt de inbraakwerendheid en verbergt metalen scharnieren, waardoor het frame er uniform en opgeruimd uitziet. Bovendien worden warmteverliezen in het montagegebied van de scharnieren verminderd. – Klamboes. Dit accessoire is niet inbegrepen in het basispakket, het kan samen met het raam of voor bestaande beglazing op maat worden besteld. Het gaas beschermt goed tegen insecten, populierenpluis, bladeren en ander vuil dat de wind kan meebrengen. Als er huisdieren in huis zijn, is het het beste om een ​​”anticoshka” -model te installeren dat is gemaakt van zeer sterk materiaal dat een kat of een papegaai niet kan beschadigen. Afstandsbediening. Vereenvoudigt de bediening van openen en sluiten wanneer het raam zich op een plafond of hellend vlak bevindt, bijvoorbeeld op zolder. Automatisering vermindert de belasting van de armaturen, wat de levensduur verlengt. Dankzij aanraaksensoren sluit het raam automatisch bij regen of harde wind. Extra elementen zijn ook kammen, ebben, microliften, afdichtingen, stripstrips.

Venster plaatsen

Beste Pvc Ramen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0201-aluminium-binnendeuren-met-glas-prijs.html