Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Veilig gedrag op de trap

Een veilige trap in huis is uiteraard belangrijk, maar wanneer er kinderen of juist ouderen in huis verplaatsen, wordt deze veiligheid nog crucialer om te garanderen. Kinderen denken vaak niet genoeg na over de gevolgen van gekke bewegingen op de trap, terwijl ouderen gemakkelijk uit kunnen glijden op een gladde traptrede. Zo zijn er nog veel meer vergelijkbare scenario’s, waarin de veiligheid van de trap bepalend is voor de risico’s op de trap. Om die reden heeft Lamiwood een aantal tips, waarmee je kinderen, ouderen en anderen verzekerd van een ongevaarlijke trap.

Om te beginnen is het voor kinderen en ouderen aan te raden om antislip sokken in huis te dragen. Deze zorgen ervoor dat je meer grip hebt tijdens het lopen en dus niet beïnvloed wordt door gladde oppervlaktes. Daarbij komt dat antislip strips op traptreden bevestigd kunnen worden, zodat iedereen te allen tijde grip heeft tijdens het traplopen. Een ander middel om begeleid te worden tijdens het traplopen, is een trapleuning op de juiste hoogte. Trapleuningen dienen namelijk ter ondersteuning bij het traplopen. Waar kinderen anders om jouw hand vragen bij het lopen, kunnen ze zich nu aan de trapleuning vasthouden. Verder kan een hekje met kinderslot jou meer zicht gegeven op het gedrag van jouw kind op de trap. Hij of zij kan namelijk niet zomaar de trap op schieten, maar moet op jou wachten tot het hekje geopend wordt. Op die manier krijg jij meer controle over de situatie en hoef jij je aanzienlijk minder zorgen te maken over gevaarlijke situaties op de trap.

Vind jij de trap maar een gevaarlijke plek voor kinderen en ouderen? Onderneem dan actie door de bovenstaande tips in praktijk te brengen. Zo zorg je voor een veilige trap voor ieder die zich in huis moet verplaatsen tussen verschillende verdiepingen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de experts van Lamiwood!

https://www.lamiwood.nl/

Gerelateerde artikelen

Stress verminderen

Zeilschool met zeillessen en vaarbewijs

Waar moet ik op letten bij het kiezen van mijn rijschool?