Ivonne de koning
Image default
Dienstverlening

Tips bij het zoeken naar de ideale boekhouder

 

Woon je in Limburg en ben je op zoek naar een goede, erkende boekhouder die verstand van zaken heeft? Het is vaak niet makkelijk om een geschikte boekhouder te vinden die je kunt vertrouwen en die voldoende vakkennis heeft om je goed te kunnen helpen. We geven je daarom een paar tips over waarop je moet letten bij het zoeken en kiezen van geschikte boekhouders in Limburg.

Type boekhouder

Eerst is het goed om te bedenken welke klus(sen) je wilt uitbesteden en in welke vorm je geholpen wilt worden. Wil je iemand die jou ongevraagd advies geeft en onderdeel wordt van je organisatie? Of wil je liever gewoon één soort klus uitbesteden en alleen advies krijgen op het moment dat je erom vraagt? Als je dit weet, kun je gerichter op zoek gaan naar de ideale boekhouder.

Ervaring en betrouwbaarheid

Bij het zoeken naar een ervaren en betrouwbare boekhouder is het ook goed om te letten op keurmerken. De NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen, geeft een kwaliteitskeurmerk aan administratie- en belastingkantoren die voldoen aan een aantal hoge eisen. Een keurmerk toont daarom een bepaalde mate van kwaliteit en vakmanschap aan.

Persoonlijke klik

Aangezien je veel met je boekhouder zult gaan samenwerken en je hem of haar belangrijke zaken zult moeten toevertrouwen, is het belangrijk om iemand te zoeken waarmee het goed klikt. Let daarom op de manier van communiceren van de boekhouder. Is het makkelijk om contact te leggen en verloopt de communicatie op een prettige manier? Dat is al een goed teken. Ga op je gevoel af.

Tarieven

Het is ook wel zo handig om de tarieven van verschillende boekhouders op een rijtje te zetten. Houd hierbij rekening ermee dat de kosten vaak verschillen per klus. De prijs is meestal afhankelijk van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd, de grootte van de onderneming en andere factoren. Let op: een duurdere boekhouder is niet altijd beter dan een goedkopere boekhouder.

https://vrankenhattu.nl/boekhouder-limburg/