Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

Scams in Nederland

Soms zie je een goede deal staan en ga je er op in, en dan blijkt het opeens een scam te zijn waarbij je veel geld verliest. Scams zijn nooit leuk. Scams zijn wanneer er iets anders wordt bedoeld dan eigenlijk geadverteerd is. Dit heeft meestal te maken met geld, die u kunt verliezen. Scam heeft bijna nooit een goede betekenis. Er wordt een product geadverteerd die aantrekkelijk is voor veel mensen, zodat veel mensen er op klikken. Meestal wordt er dan gevraagd om een bankrekening of iets dat met geld te maken heeft, zoals cadeau kaarten. Onder aan is een lijst van de meest bekende scams in Nederland, die we regelmatig zien terug komen.

 Energie maatschappijen.

Bij deze scam is er een grote kans dat je wordt gebeld door een prive nummer. Als je vervolgens op neemt, krijg je meestal een mannenstem aan de lijn die je er probeert in te luizen een contract aan te nemen van hun energie bedrijf. Dit contract is meestal voor twee jaar, maar door hun push technieken zitten mensen er heel snel aan vast. Neem nooit op als je door een prive nummer wordt gebeld.

Alarmsysteem

Deze scam gebeurt meestal huis aan huis. Er komt een man langs met een koffer die een inbraakalarm wilt verkopen. Deze blijkt heel duur te zijn en van matige kwaliteit, en de man nodigt zich zelf in je huis en neemt bijna geen nee voor een antwoord. Wanneer je toch nee zegt, loopt hij boos weg als een klein kind.

Reclame van uw bank

In uw mail kunt u soms berichten zien die van uw bank komen. Zorg er voor dat je hier nooit op reageert, want een bank stuurt altijd alleen maar brieven of bellen om naar het kantoor te komen. Dit is een wel bekende scam, maar toch trappen er veel mensen in. Dit is begrijpelijk, want het is best eng om een bericht te krijgen over de schulden die u heeft.

 

 

http://groenewegendelft.nl