Ivonne de koning
Image default
Arts / Photography

LED lampen zuiniger dan vroeger

De veelzijdigheid van LED lampen

Een LED E14 lamp is een lamp met een kleine E14 fitting. Je kunt dit type lamp gebruiken in dezelfde fittingen als de traditionele E14 lampen. Ze werken op hetzelfde voltage van 230V maar verbruiken veel minder energie. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en types met uiteenlopende lichtopbrengst.

K staat voor Kelvin

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de aanschaf van LED lampen is de kleurtemperatuur. Deze kan variëren van warm en zacht tot koel en hard. In de huiskamer in de avond geeft een kleurtemperatuur van 2200K een zeer warm en zachte kleur, een LED lamp van 4000K geeft een fel wit licht wat als leeslamp bijvoorbeeld erg geschikt is. 

Zuiniger dan vroeger

De oude lamp met gloeidraad leverde meer warmte op dan licht, met LED lampen kopen krijgt je echt waar voor je geld. Een LED E14 lamp kan 5 tot 10 maal zo zuinig zijn. Bij de beschrijving staat meestal het effectieve energieverbruik naast de overeenkomende lichtopbrengst van een oude lamp. Een 4 Watt lamp kan bijvoorbeeld een lichtopbrengst van een oude 25 Watt of zelfs 40 Watt lamp geven. Dat hangt ook af van de kleurtemperatuur.

Voor elke lamp

Het maakt niet uit of je een mooie kaarslamp zoekt met een “gloeidraad” of een praktische inbouw LED spot, er is altijd een geschikt model voor elke situatie. Je moet wel rekening houden met de behuizing, een kogellamp past wellicht niet in een smalle behuizing. Een LED E14 lamp heeft altijd dezelfde kleine fitting, daar hoef je verder geen rekening mee te houden.

http://www.leds-depot.nl/

Gerelateerde artikelen

Zo maak je zelf een softbox

Goedkope wandtegels keuken

Fotoshoot van bedrijf of advocatenkantoor