Ivonne de koning
Image default
Electronica en Computers

Kabelassemblage op maat

Kabelassemblage krijgt eigenlijk te weinig aandacht terwijl het toch van groot belang is want het is een van de meest belangrijke onderdelen van elk elektronisch of elektrisch systeem in elk bedrijf. Kabelassemblage krijgt te weinig aandacht en dat is zonde. Als kabels of draden niet goed worden georganiseerd kan het tot gevolg hebben dat een machine niet goed werkt. Als een machine niet of helemaal niet werkt kost dit veel geld voor een bedrijf. Lees hier alles over kabelassemblage.

Wat is kabelassemblage precies?

Kabelassemblage houdt in dat een verzameling draden en of kabels zijn gegroepeerd waardoor ze niet in de war kunnen raken. In de praktijk wordt kabelassemblage voornamelijk gebruikt om stroom en informatie naar een apparaat over te brengen. Het zorgt er ook voor dat je apparaten goed kunt gebruiken en makkelijk kunt onderhouden of repareren. Kabelassemblage wordt ook wel kabelbomen genoemd. Deze bestaan uit diverse maten, lengtes, kleuren en afmetingen. 

Hoe werkt kabelassemblage?

Elektronische apparaten hebben veel kabels nodig om stroom of informatie te krijgen. Het kan nog wel eens lastig zijn om al die kabels netjes te houden. Je kent het vast wel van thuis. Draden die in de war zijn geraakt en die je maar moeilijk weer goed uit elkaar krijgt. Een warboel van draden kan leiden tot verstoring van stroom of informatie van een apparaat en dit moet je natuurlijk zien te voorkomen. Met kabelassemblage heb je geen last meer van rondslingerende kabels en wordt het gebruik en onderhoud een heel stuk eenvoudiger. 

Kabels kunnen beschadigt raken door slordig gebruik waardoor ze niet meer werken. Het voordeel van kabelassemblage is dat alle kabels netjes gebundeld worden in een duurzaam materiaal. De laag om de kabels zorgt voor bescherming. Er komen geen scheuren en slijtage meer voor door nalatig- of slordigheid. Kabelassemblage wordt vervaardigd met buitenmantels die de kabels beschermen. De kabels worden vooral beschermd tegen olie, hitte, vuur, zonlicht en kou. 

Milieuvriendelijk

Kabelassemblages zijn meestal gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De voordelen zijn dat zij gemaakt worden met een uitgebreide reeks van terminals en connectoren. Het is mogelijk om met die connectoren en terminals elektrische stoom en informatie efficiënt te controleren. 

Kabelassemblage (gedaan door Confed) zorgt ervoor dat je zeker weet dat je kabels en of draden goed beschermd zijn en dat het proces in jouw bedrijf goed verloopt. Je zit er niet op te wachten dat het proces stil komt te liggen. In een warboel van draden is het lastig zoeken naar de kapotte kabel. Met kabelassemblage weet je dat de oorzaak snel op te sporen is en het werkproces weer snel doorgang kan vinden. 

Het is belangrijk om je goed voor te lichten over het belang van een goede kabelassemblage. Wij verwijzen je dan ook graag door naar een expert op het gebied van kabelassemblage: Confed. Bekijk de website van Confed hier. 

Op de site van Confed kun je veel informatie vinden over dit onderwerp. Zijn er vragen die je wil stellen aan een professional, schroom dan niet om contact op te nemen met dit bedrijf. Zij helpen je graag aan een goed antwoord en geven je desgewenst een goed advies.

 

https://www.confed.eu/