Ivonne de koning
Image default
Aanbiedingen

Houten Ladders

 

De houten ladder komt in vele vormen voor. Deze duurzame houten ladders hebben hele specifieke kenmerken. We leggen ze graag aan je uit in dit blog.

 

De enkele houten ladder

Deze ladder van hout heeft als specifieke kenmerk dat hij uit een deel bestaat. Vroeger werd deze ladder vaak een leer genoemd. In de Betuwe wordt deze naam nog vaak gebruikt. De enkele ladder is ligt en makkelijk te hanteren. Hij is stevig en buigt nauwelijks door. Dat komt door het hout wat voor deze ladders wordt gebruikt. De nerving is grof waardoor het een stugge ladder is.

 

Uitschuifbare ladders van hout

Het specifieke kenmerk van deze houten ladders is dat ze uit meerdere delen bestaan. Vaak is drie delen het maximale aantal. Je gebruikt deze ladder wanneer je wel op grote hoogte moet kunnen werken, maar wanneer je hem niet gebruikt wil je dat hij zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Deze houten ladders worden vaak gemaakt van hout met een fijne nerving. Daardoor buigt de ladder iets door. Hierdoor wordt het oppervlakte waar je op moet werken vergroot. Denk bijvoorbeeld aan de schilder. Wanneer de ladder stijf en recht zou zijn dan is de afstand tot aan het kozijn onderaan de ladder relatief groot. Wanneer de ladder iets doorbuigt dan kan je er vaak juist net wel bij.

 

Vrij te plaatsen houten ladders

De houten ladders die vrij te plaatsen zijn worden veel gebruikt in de fruitteelt. Daarvoor is zelfs een specifieke ladder ontwikkelt; de driepoot ladder. Dat is eigenlijk een enkele houten ladder maar dan met een extra boom. Deze extra boom kun je uitklappen zodat er een driehoek ontstaat. Hierdoor kun je de ladder vrij plaatsen. 

We hebben het hiervoor met je gehad over de uitschuifladder. Wist je dat je deze ladder vaak ook vrij kunt plaatsen? Sommige van deze ladders hebben de specifieke eigenschap dat je ze in een A stand kunt zetten. Je zet dan twee delen met de bovenkant tegen elkaar en de onderkant uit elkaar. Zo ontstaat de A. Aan de ladder zitten dan handige hulpmiddelen zodat je dit uiteraard veilig kunt doen. Zo zijn deze ladders dus ook vrij te plaatsen en zet je ze handig naast een heg.

 

Houten ladders koop je bij Van Eldik Ladders

Heb je vragen over het gebruik van de ladder of ben je op zoek naar iets specifieks? Bel dan naar Van Eldik Ladders uit Ochten. Zij hebben al meer dan 130 jaar ervaring in het maken van houten ladders. 

https://www.vaneldikladders.nl/