Ivonne de koning
Image default
Dienstverlening

Hoe je het beste bespaart op energie

Energie besparen is erg belangrijk, het is dan ook al jarenlang een veelbesproken onderwerp. Energie besparen is niet alleen goed voor de portemonnee maar ook voor het klimaat, als je dan ook aan mensen vraagt of ze willen besparen op energie zeggen er velen ook volmondig ja. Als je uiteindelijk dan ook vraagt of deze mensen op energie besparen zeggen ze vaak dat ze dit niet doen, ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen of hebben zich er nooit in verdiept. Voor deze mensen is dit blog geschreven, hieronder kun je namelijk een paar manieren zien waarop je kan besparen op elektra. 

Wat voor lampen heb je?

Lampen zijn apparaten die op een dag erg veel gebruikt worden, ze staan vaak namelijk een hele avond aan. Het is daarom handig om energiezuinige lampen op te hangen, dit zijn bijvoorbeeld LED- of spaarlampen. Wanneer je thuis gloei- of halogeenlampen hebt hangen kun je deze het best vervangen voor LED- of spaarlampen. Het is qua aanschaf duurder om LED- of halogeenlampen te kopen, uiteindelijk verdien je dit verschil wel terug omdat je minder hoeft te betalen voor je energie. 

Isoleer je huis goed

Het is belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is, energie besparen is hierdoor namelijk makkelijker. Wanneer je huis goed is geïsoleerd blijft het langer warm, je hoeft dus ook minder snel de verwarming aan te zetten. Het is dus belangrijk om vooral voordat de koude maanden beginnen te kijken of je huis goed is geïsoleerd. Kijk bijvoorbeeld bij de ramen of er geen kieren zijn ontstaan. 

Koppel apparaten los

Je bespaart ook energie als je apparaten loskoppelt die je bijna nooit gebruikt, wanneer deze apparaten namelijk staan aangesloten verbruiken ze toch nog een klein beetje stroom. Dit is natuurlijk zonde en het is een kleine moeite om de apparaten af te koppelen.