Ivonne de koning
Image default
Aanbiedingen

Fysiotherapie Hoogland o.a. bij hoofdpijn

Psychosomatische fysiotherapie Hoogland, bij Amersfoort, kan een van de vele oorzaken van meer dan 300 soorten hoofdpijn behandelen. De eerste stap in het effectief behandelen van hoofdpijn is het achterhalen van het type hoofdpijn dat u ervaart, gevolgd door de hoofdoorzaak. De professionele fysiotherapeuten van Zee in Beweging kunnen u helpen bij het achterhalen van deze twee zaken en samen met u een aantal behandelingsmogelijkheden uitwerken. Waarna er samen gewerkt wordt aan het verminderen van het niveau en de frequentie van de pijn.

Fysiotherapie Hoogland classificeert

Het eerste niveau van de classificatie in hoofdpijn door Fysiotherapie Hoogland is om te bepalen of het primair of secundair is. Een primaire hoofdpijn is er een waarbij de hoofdpijn het probleem is, en pijn een symptoom. Een secundaire hoofdpijn is een hoofdpijn waarbij de hoofdpijn een symptoom is van een onderliggend probleem. Waarbij het aanpakken van dat probleem noodzakelijk is om de pijn te verlichten.

Vier categorieën

Hoofdpijn kan worden gegroepeerd in een van de vier categorieën. Spanningshoofdpijn komt veruit het meest voor en wordt veroorzaakt door het aanspannen van de spieren in het hoofd, de nek en de bovenrug. Migraine komt ook vaak voor en wordt vermoedelijk veroorzaakt door problemen met het centrale zenuwstelsel. Cervicogene hoofdpijn is afkomstig van de wervelkolom en de omliggende spieren en weefsels, terwijl alle andere hoofdpijnen als “andere” worden geclassificeerd.

Diagnose

Wanneer u met uw fysiotherapeut van Zee in Beweging spreekt, wordt u allereerst een beschrijving van uw klachten gevraagd. In veel gevallen zal dit voldoende zijn voor de fysiotherapeut om een goed beeld te krijgen van wat het probleem is. Maar u zult ook lichamelijk onderzoek ondergaan om er zeker van te zijn dat de hoofdpijn niet verkeerd gediagnosticeerd wordt, of veroorzaakt wordt door meerdere factoren. Het is niet ongewoon dat meerdere soorten hoofdpijn elkaar overlappen, dus nauw samenwerken met uw fysiotherapeut is cruciaal om ervoor te zorgen dat het effectief wordt behandeld.

Contact

Hoofdpijn kan het dagelijks leven ernstig verstoren en als u dit probleem niet aanpakt, zal dit op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben. Het gebruik van vrij verkrijgbare supplemeten kan leiden tot verslaving, leverproblemen, en de onderliggende oorzaak alleen maar verergeren. Als u sterke of frequente hoofdpijn ondervindt, is het cruciaal het probleem direct aan te pakken voordat het erger wordt. Neem gerust contact op met de professionals van Zee in Beweging: 085 06 07 012 of vul het contactformulier op de website in.

 

Gerelateerde artikelen

Ook lekker thuis: chateaubriand

De eerste wandeling

Hoe leer je een puppy aan de lijn te lopen?