Ivonne de koning
Image default
Winkelen

De voordelen van een dekbedovertrek

Een dekbedovertrek is een geweldig alternatief voor dekens en lakens, maar ze kunnen er ook naast worden gebruikt. Als je op zoek bent naar een makkelijke manier om je bed comfortabeler en stijlvoller te maken, overweeg dan om je deken te verwisselen voor een dekbedovertrek.

Ze zijn gemakkelijk schoon te maken

Als je ooit hebt geprobeerd een dekbedovertrek te wassen, weet je dat het vervelend is. Het dekbed binnenin komt vast te zitten en opeengepakt in de hoeken van je wasmachine. Dit maakt het onmogelijk om schoon te krijgen. Dekbedovertrekken zijn anders omdat ze gemakkelijk in de wasmachine of droger kunnen. Je moet er alleen voor zorgen dat je ze niet in te heet water legt. Vergeet niet om binnen het aanbevolen temperatuurbereik te blijven voor de stof die je gebruikt. Als je dekbedovertrek bijvoorbeeld van 100% katoen is, zet je je wasmachine op koud. Op deze manier krimpt het niet en wordt het helemaal rimpelig.

Dekbedovertrekken kunnen je beddengoed beschermen

Een dekbedovertrek is een geweldige manier om je beddengoed te beschermen. Als je kinderen, huisdieren of rommelige huisgenoten hebt, moet je je dekbed waarschijnlijk vaker wassen dan andere mensen. Een dekbedovertrek houdt je dekbed langer schoon en ziet er als nieuw uit door het te beschermen tegen morsen, vlekken, enzovoort.

Dekbedden isoleren warmte en kou beter dan dekens

Dekbedden werken beter dan dekens. Het dekbed is beter ademend, minder volumineus en heeft meer bewegingsruimte als je slaapt. Een dekbedovertrek kan worden gebruikt om warmte en koude te isoleren. Met een dekbedovertrek kun je het hele jaar door dezelfde deken gebruiken zonder je zorgen te maken over het weer buiten. Als het buiten koud is, trek je je dekens gewoon hoger en blijf je warm. Als het buiten warm is, zet ze dan lager zodat je lichaam het niet te warm krijgt tijdens het slapen ’s nachts. Dit heeft ook als bijkomend voordeel dat het je lichaam schoner houdt door te voorkomen dat zweet zich ophoopt in het dekbed.

Dekbedovertrekken geven kleur en textuur aan een kamer

Wanneer je een kamer inricht, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles bij elkaar past. Een manier om dit te doen is door kleuren te kiezen die passen bij andere items in de kamer. Soms wil je echter dingen opschudden en wat onverwachte kleuren en texturen toevoegen. Dekbedovertrekken zijn een manier om kleur en textuur toe te voegen zonder je hele look volledig te veranderen. Dekbedovertrekken kunnen worden gebruikt om te coördineren met andere decoratieve items in je huis. Als je bijvoorbeeld gordijnen met strepen hebt, kun je ze combineren met een dekbedovertrek om ze visueel te verenigen en toch elk item zijn eigen persoonlijkheid te geven.

Tip: Sleepworld.be