Ivonne de koning
Image default
Gezondheid

Chiropractie: een manuele techniek van posturale herschikking

De chiropractor Nijmegen is een specialist in ziekten en pijnen van alle gewrichten en spieren van het lichaam. De behandeling door een chiropractor is altijd afgestemd op de persoon en het huidige probleem. Daarom kan deze professional de overgrote meerderheid van acute en meer chronische problemen bij mensen van alle leeftijden behandelen.

 

Waarom hulp zoeken bij een chiropractor

Het werkterrein van de chiropractor zijn aandoeningen die het gevolg zijn van problemen in het bewegingsapparaat, d.w.z. rug, armen en benen.

Rugpijn (vooral nek- en onderrug), eventueel met pijnuitstraling naar benen of armen, is de meest voorkomende reden om een chiropractor te zoeken. Rugpijn kan op verschillende manieren en in verschillende mate van ernst optreden, van spierpijn tot ernstiger letsels, zoals een hernia.

Spieren en gewrichten in het lichaam kunnen ook rugklachten veroorzaken, zoals hoofdpijn, die ook vaak een reden is om de chiropractor op te zoeken. Plaatselijke pijn in de armen en benen zijn ook aandoeningen die door een chiropractor kunnen worden behandeld.

 

Het consult met een chiropractor Nijmegen

Een belangrijk onderdeel van het consult is het eerste gesprek waarin de chiropractor in detail vraagt naar het probleem. Op basis van deze informatie en het daaropvolgende onderzoek wordt besloten of er verdere onderzoeken nodig zijn, zoals röntgenfoto’s, MRI of echografie – of eventueel onderzoeken waarvoor een bezoek aan uw eigen arts nodig is.

De verschillende gegevens worden met elkaar geconfronteerd, waarna een diagnose wordt gesteld die de basis vormt voor de verdere behandeling.

 

Hoe chiropractische behandeling wordt uitgevoerd

Een behandeling door een chiropractor Nijmegen is veel meer dan de beroemde “klik”, ook bekend als een aanpassing of manipulatie. Dit is een belangrijk hulpmiddel, maar het is een behandeling die op zichzelf niet werkt.

Chiropractie vindt plaats zonder medicamenten en bestaat uit een breed scala van methoden, waarbij de chiropractor zijn handen gebruikt om stijve of “vergrendelde” gewrichten in de rug, armen en benen los te maken / te strekken.

Chiropractie werkt ook intensief met de zachte delen van het lichaam, zoals. spieren, zenuwen, pezen, ligamenten, enz. Last but not least wordt grote nadruk gelegd op advies over ergonomie, blessure beheer, revalidatie en preventie.