Ivonne de koning
Image default
Aanbiedingen

Armbanden voor mannen en kerels.

Het is een complexe mix. Maar de laatste paar jaar zijn armbanden voor mannen een grote trend geworden. Vooral onder de liefhebbers van stijl. Van lederen banden tot gevlochten koord, houten kralen en metalen manchetten, de mode-iconen en filmsterren van de wereld passen hun pols aan (naast het onfeilbare horloge) en adopteren de armband.

Maar niet zonder enige regels, natuurlijk. De truc is om armbanden te vinden die er niet uitzien alsof je net de juwelendoos van je vrouw hebt geplunderd. Je wilt stijlvolle en mannelijke stukken, gemaakt van interessante materialen en in kleuren die het mix-and-match stapeleffect bevorderen.

Niet alleen zal dit soort arm candy je stijl cred verhogen, het is makkelijker – en veel minder stressvol – dan vertrouwen op een hete date om je esthetische profiel te verhogen. Hier is onze gids voor de beste armbanden voor mannen. Zoet aan die pols.

Metalen armbanden voor mannen, die hun wortels hebben in de militaire traditie, zijn historisch gezien het populairst door hun eenvoud en robuustheid. Specifiek zijn vingerafdruk armbanden belangrijk, ze scoren hoog op het mannelijkheidsspectrum door hun omvang en zilveren kleur. Draag metalen armbanden aan je rechterpols, tegenover je horloge, en speel met de toon van het metaal bij je horloge, voor een nettere look van je accessoirestijl.

Gebrand metaal of geoxideerde stijlen laten de manchet er mannelijker uitzien. Als je een leren manchet combineert met een metalen variant, geef je je pols een stoere uitstraling. Bovendien is het een geweldige manier om textuur en gelaagdheid toe te voegen.

Net als metaal zijn leren armbanden voor mannen mannelijk en kan er met de formaliteiten gespeeld worden. Bredere manchetten worden gezien als meer casual, terwijl fijnere, dunnere armbandtypes chiquer zijn. Leren armbanden kunnen geweven zijn of gewoon een bewerkt, enkel stuk leer dat één of zelfs twee keer rond de pols wordt gewikkeld en dan wordt vastgeknoopt of gesloten met een drukknoop- of gespsluiting.

En, in tegenstelling tot metalen armbanden, steekt leer goed af tegen de wijzerplaten van horloges, en vult het de pols mooi aan, als u uw armband en uurwerk samen aan dezelfde arm draagt.