Ivonne de koning
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je nodig hebt voor het aanleggen van bestrating

Het aanleggen van bestrating kan een van de meest uitdagende taken zijn in een project. Als bouwexperts weten we dat we exact het juiste gereedschap nodig hebben om het werk te leveren dat onze klanten verdienen. Er zijn verschillende handige tools die het proces soepeler en effectiever maken, zo zul je minder tijd besteden aan projecten en meer aandacht kunnen schenken aan kwaliteit en details. In deze blog benoemen we enkele belangrijke tools die je nodig hebt voor het aanleggen van bestrating.

 

1. Kruiwagen – Een kruiwagen van Visser en Visser is enorm handig om bij je te hebben voor bijna ieder bouwproject, zeker bij het aanleggen van bestrating. Het is de perfecte manier om materiaal zoals zand, grind en stenen naar de locatie te brengen. Je zult merken dat je veel sneller en efficiënter werkt met een kruiwagen. Bovendien verklein je de kans op blessures, omdat je geen zware materialen hoeft te tillen.

 

2. Rubberen hamer – Een rubberen hamer is onmisbaar bij het aanleggen van bestrating. Het is een zachte hamer die geen krassen of beschadigingen veroorzaakt. Hierdoor kun je de bestrating plaatsen zonder de stenen te beschadigen. Als je een stenen bestrating legt met een metsershamer kan dat leiden tot geen kapotte stenen, vanwege een verkeerde slag of te groot deel rugbelasting tijdens de klus

 

3. Waterpas – Een waterpas is handig om ervoor te zorgen dat de bestrating op de juiste hoogte en niveau ligt. Dit gereedschap het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat de bestratingwaterpas ligt als deze geplaatst is.

 

4. Voegzand – Voegzand wordt gebruikt als onderdeel van het proces om stenen te voegen, zodat ze niet meer verschuiven of uit elkaar gaan als gevolg van een hoge belasting. Voegzand zorgt ervoor dat de stenen op hun plaats blijven en zal helpen bij het stabiliseren van de bestrating.

 

5. Straatveger – Als je klaar bent met het leggen van de bestrating, moet je het geheel nog netjes aanvegen. Bezuinig nooit op het bezemen! Indien de bestrating goed is aangeveegd, ziet het er niet alleen netjes uit, maar blijven er geen resten achter.